50 dkg finomliszt,
20 dkg sertészsír,
csipet só,
20 dkg kristálycukor,
1 tojás,
3 evőkanál tejföl,
1 sütőpor
A KRÉMHEZ:
1,2 liter tej,
9 evőkanál cukor,
3 csomag vaníliás pudingpor,
4 nagyobb alma,
4 evőkanál búzadara.
A tésztát összegyúrjuk és 1 órára hűtőbe tesszük. 1,2 l tejben, 9 evőkanál cukorral megfőzünk 3 vaníliás pudingot. 4 nagyobb almát lereszelünk, nem kell kinyomkodni a levét! Kettévesszük a tésztát, az egyiket zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk. Megszórjuk 4 evőkanál búzadarával és rászórjuk az almát. Rákenjük a megfőtt pudingot és sűrűn berácsozzuk a tészta másik felével. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha teljesen kihűlt, szeleteljük tepsi mérete 25cm x 37cm
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kétfelé osztjuk. 2. Az első lapot kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe fektetjük, megkenjük a lekvárral. 3. A tojásfehérjékből habot v...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat olvasszuk meg. A tojásokat a cukorral, a vaníliacukorral és a csipet sóval habosra keverjük. Öntsük hozzá a vajat is. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet, csomóme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és a szódabikarbónával, a sárgákat pedig krémesre keverjük a citromlével és a kókuszolajjal. A két...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összeforgatjuk a diót és a kekszet. A kétféle cukorból és a vízből szirupot főzünk, akkor jó, ha teljesen felolvadt a cukor, és elkezdett hab képződni rajta. Ekkor tová...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes