20 dkg világos rozsliszt
10 dkg dw sütőliszt
2 ek. búzasikér
3 dl víz
1 dl tej
fél tasak instant élesztő
csapott ek. só
2 ek. olaj a végén
A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a sikért, élesztőt, sót és a langyos vizes tejjel kialakítjuk a tészta állagát. Amikor összeállt a tészta, gyúrjunk rajta egy kicsit és adjuk hozzá a 2 evőkanál olajat, ezzel rugalmasabb lesz a tészta. Munkalapon kicsit dagasztjuk, de nem visszük túlzásba. Tálba tesszük, meghintjük a tetejét liszttel, és letakarjuk. Éjjel szépen jól megkel, mert én ezt a műveletet mindig este végzem :) Reggel csak formázni kell és tepsin mehet a sütőbe.
Előmelegített sütőben 150 fokon sütjük 20 percet, majd 200 fokon készre sütjük, ez kb. további 20 perc.
A hozzávalókból dagasszunk puha, rugalmas tésztát. Kenyérsütő gépben: Szitáljuk át a liszteket, tegyük a tartály aljába, erre tegyük az egyik sarokba a sót, a másikba a cukrot,...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepes210 fokos sütőbe sütjük.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük, majd kókuszolajjal kikent, felforrósított szendvicssütőbe kanalazzuk és készre sütjük. Kb. 6-7 perc alatt.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű