50 dkg Update liszt, vagy fele BL55, fele master mix.
2,5 dkg friss élesztő,
2 teáskanál só,
2 teáskanál gyümölcscukor (elhagyható),
1 evőkanál sikér,
kb. 3 dl langyos víz,
4 dkg tejföl.
Kidagasztani, kétszeresére keleszteni. Kézzel ellapogatni, megformázni, ismét duplájára keleszteni. Érdemes fóliával és konyharuhával is letakarni. lassabban kel, mint a hagyományos tészták. Kb. 175 fokon másfél órát sütni. Ha nagyon pirul, sütőpapírral le kell takarni
A tortilla lap összetevőiből gyúrjunk tésztát, pihentessük 15 percig a hűtőben. Ezután a tésztát osszuk egyforma golyókra, és lisztezett nyújtódeszkán nyújtsunk 1-2 milliméter vast...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percet pihentessük. Ezután 3 egyenlő részre osszuk el a tésztát és nedves kézzel formázzunk belőle bagetteket vagy zsemléket. Éles késsel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt, a tojás sárgákat, a cukrot és az élesztőt összekeverjük, majd langyos helyen állni hagyjuk. Közben a lisztet, sót, margarint összemorzsoljuk. Ha ez megvan, az egészet jó...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: Közepes