18cm átmérőjű kapcsos formához
15 g teljes kiőrlésű zabliszt
25 g Update Master mix
20 g Update1 Nyírédes vagy Update1 Zero
3 db tojás
½ mk sütőpor
Hozzávalók a kakaós piskótához
(18 cm átmérőjű kapcsos tortaformához) 3 db L-es méretű tojás 2,5 dkg Update Master mix 1,5 dkg holland kakaópor 2 dkg Update1 Nyírédes vagy Update1 Zero 1/2 mk sütőpor
1. A precízen kimért liszteket (kakaós piskóta esetén a kakaót is) és a sütőport keverd össze egy tálban. Egy másik tálban verd fel szétválasztás nélkül a tojásokat a robotgép erős fokozatán. Ha már nem nő a térfogata, tedd bele az édesítőszert és verd tovább, amíg szép sárga masszív habot nem kapsz.
2. A sütőporos lisztkeveréket több lépésben óvatosan szitáld bele a habba, ekkor már csak kézi habverővel, óvatosan dolgozz, hogy ne törjön össze a hab.
3. A tortataformád alját béleld ki sütőpapírral, így öntsd bele a süteménymasszát. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Kb. 20 perc után jöhet a tűpróba!
4. A kész és sütőből kiemelt piskótalapot takard le egy tiszta konyharuhával, hagyd, hogy így hűljön ki, mert akkor nagyon finom puha lesz.
A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelőször a túrót 2 banánnal, és egy kevés tejjel, majd a maradék banánt egy másik tálban villával összetörni, a könnyebb mixelés kedvéért kevéske tejjel, majd kakaóval összekeverni,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa margarint felkockázzuk. -a lisztet elvegyítjük a sütőporral -1-2 evőkanál kakaóport+ a darált diót ( én nem tettem bele a Kakaóport )összekeverjük -margarint ősszekeverjük a...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes2 egész tojást kikeverek 12,5 dkg cukorral. Majd hozzáadok 1 dl tejet, 1 dl olajat, 15 dkg lisztet és fél cs. sütőport. Kisebb tepsibe vagy tortaformába sütőpapírt teszek, majd be...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű