18cm átmérőjű kapcsos formához
15 g teljes kiőrlésű zabliszt
25 g Update Master mix
20 g Update1 Nyírédes vagy Update1 Zero
3 db tojás
½ mk sütőpor
Hozzávalók a kakaós piskótához
(18 cm átmérőjű kapcsos tortaformához) 3 db L-es méretű tojás 2,5 dkg Update Master mix 1,5 dkg holland kakaópor 2 dkg Update1 Nyírédes vagy Update1 Zero 1/2 mk sütőpor
1. A precízen kimért liszteket (kakaós piskóta esetén a kakaót is) és a sütőport keverd össze egy tálban. Egy másik tálban verd fel szétválasztás nélkül a tojásokat a robotgép erős fokozatán. Ha már nem nő a térfogata, tedd bele az édesítőszert és verd tovább, amíg szép sárga masszív habot nem kapsz.
2. A sütőporos lisztkeveréket több lépésben óvatosan szitáld bele a habba, ekkor már csak kézi habverővel, óvatosan dolgozz, hogy ne törjön össze a hab.
3. A tortataformád alját béleld ki sütőpapírral, így öntsd bele a süteménymasszát. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Kb. 20 perc után jöhet a tűpróba!
4. A kész és sütőből kiemelt piskótalapot takard le egy tiszta konyharuhával, hagyd, hogy így hűljön ki, mert akkor nagyon finom puha lesz.
az egész tojásokat elkeverjük a cukorral lassan bele öntjük -a joghurtot+ olajat -jól elkeverni -bele a reszelt alma + a liszt amibe belekevertük a sütőport -+ vanilia -sütőpar...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. A tojásokat alaposan ki kell keverni a cukrokkal, majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat. 2. Hozzáreszeljük a citromhéjat, végül hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadjuk a vajat, majd összemorzsoljuk őket. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és puha tésztává gyúrjuk össze, amit a hűtőbe teszünk pihenni, amíg a tölteléket elkészí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sütőt kapcsold be 180 fokra. A muffinforma mélyedéseit béleld ki papírral. A lisztet keverd össze a sóval és a sütőporral. Egy másik tálban vegyítsd el a tojásokat a cukorral, a...
Elkészítési idő: 15+12 perc Nehézség: Könnyű