Családireceptkönyv.hu

Ludaskása-ahogy én készítem


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 db libaszárnytő
5 libazúza
4 libanyak
3 sárgarépa
2 fehérrépa
1 db zeller közepes
1 karalábé
1/2 l rizs
1 l meleg leveslé
só, bors, vegeta
2 hagyma,4-5 gerezd fokhagyma
1 nem túl erős csöves paprika
1 cs.petrezselyemzöld
1 kk kurkuma

Elkészítés:


A húsokat feltettem főzni, amikor felforrt lehaboztam és kb 1/2 órát főztem. Hozzáadtam egészben a zöldségeket, egész borsot, sót, vegetát, kurkumát,szerecsendiót,csöves paprikát. Teljesen puhára főztem, nekem kb 2 1/2 óra volt takarék lángon.Amikor meghűlt kivettem belőle a húsokat és a zöldségeket./ Hagytam benne 1 répát, zöldséget, 1/2 karlábét, liba zúzát és 1 nyakat-ebből lesz a levesbe való/
A húsokat lefejtettem a csontról, a zúzát és a nyakat kisebb darabokra vágtam és a zöldségeket nagyobb kockára.
A levesről leszedtem a zsírt, átforraltam, hogy ne legyen leve és erre tettem 1 fej apróra vágott hagymát, melyet kissé pirítottam és beleöntöttem a 1/2 liter rizst is. Tovább pároltam, majd felengedtem 1 l forró levessel. Tettem bele 2-3 gerezd szeletekre vágott fokhagymát és 1 cs apróra vágott zöldségzöldet.
Amikor a levét már elfőtte, a sütőtálba öntöttem, belekevertem a a kockára vágott zöldségeket és a kisebb darabokra szedett húst is. Óvatosan összekevertem, alufóliával letakartam és180 fokra állított sütőbe tettem. Kb. 30-35 percig pároltam. Addigra a rizs is teljesen jó lett .

Trükkök, tippek, praktikák:


A megmaradt léből, zöldségekből és húsból nagyon finom leves lett cérnametélttel.

Ludaskása-ahogy én készítem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hagymás bab kolbásszal
Hagymás bab kolbásszal

A szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára pirítjuk. Kiszedjük és félretesszük. A hagymát megpirítjuk a visszamaradt zsíron, majd hozzáadjuk a babot. Én a levét le szoktam önteni, de...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Pizza - Marhahúsos
Pizza - Marhahúsos

20 dkg marhahúst nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az 5 dkg finomra vágott vöröshagymát és kissé megpárolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
MALÁJ CSIRKÉS RIZSES HÚS
MALÁJ CSIRKÉS RIZSES HÚS

Elkészítés: A rizst a zöldborsóval megpárolom. A csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, majd felforrósított serpenyőben, tetszőleges zsiradékon, a mézzel együtt a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
PERUI SERTÉSRAGU
PERUI SERTÉSRAGU

A húst apró kockára vágjuk, és kevés olajon hirtelen átpirítjuk (fehéredésig). Sózzuk, borsozzuk. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük. A visszamaradt olajon megpároljuk a fino...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk