1 kg csirkemáj,
4 fej vöröshagyma,
10-15 dkg zsír,
1 evőkanál fűszerpaprika,
1 teáskanál majoránna,
só,
darált bors,
2 db zöldpaprika,
1-2 db paradicsom,
2 üveg ecetes almapaprika,
Tepsis burgonyához:
Burgonya
olaj
A májról az szívet szedjük le, majd vágjuk falatnyi darabokra. Egy nagy lábasban forrósítsuk fel a zsiradékot, tegyük bele a félbevágott és fél karikára vágott hagymát, a kis darabokra felvágott paprikát, majd pároljuk néhány percig, míg a hagyma puha nem lesz. Adjuk hozzá a májat, fűszerezzük majoránnával és erős lángon pirítsuk meg. Amikor a máj kezd pirulni szórjuk meg a fűszerpaprikával, tegyük hozzá a kis darabokra vágott paradicsomot, jól keverjük össze, majd öntsük fel egy pohárnyi vízzel. sózzuk, majd pár perc forralás után tálaljuk.
Körethez:
Egy keverőtálba üssük a tojások fehérjét, majd habverővel verjük fel nem túl kemény habbá. Szórjuk bele a cukrot, a tojások sárgáját, jól verjük fel ismét, adjuk hozzá a lisztet, tejet, sört, csipetnyi sót, majd az egészet keverjük simára.
Csorgassunk pár csepp étolajat muffin sütőformákba, majd töltsük meg félig a puding tésztájával. Az egészet süssük meg forró 200 fokos sütőben. A sütési ideje körülbelül 15 perc, ez idő alatt a sütőt nem szabad kinyitni, mert könnyen összeeshet.
1. Hagymát apróra vágom, olajon és kis vízen párolom 2. Közben a krumplit lereszelem, a paprikát apróra vágom, majd hozzáadom a hagymához. 3. Rányomom a fokhagymát. Megfűszer...
Elkészítési idő: 35 percTésztát kifőzőm. tejfől+tojás s.+reszelt sajt felével össze keverem+sonka+fűszerek+összekeverem a tésztával+sütőbe+sajt :)
Elkészítési idő: