a tésztához:
3 x 3 tojás
3 x 7 dkg kristálycukor
3 x 2 evőkanál olaj
3 x 7 dkg finomliszt
3 x 1,5 dkg kakaópor
3 x 1 kávéskanál sütőpor
a krémhez:
6 dl tej
6 evőkanál finomliszt
16 dkg Rama margarin
21 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
a hólabdákhoz:
0,3 dl víz
10 dkg cukor
10 dkg tejpor
8 dkg kókuszreszelék
8 dkg Rama margarin
+ kókuszreszelék a forgatáshoz és a torta oldalára
a mázhoz:
10 dkg ét tortabevonó
1 evőkanál olaj
Először a hólabdákat készítettem el, amihez a vízből és a kristálycukorból szirupot főztem, majd hűlni hagytam.
Amikor kihűlt, összedolgoztam a kókuszreszelékkel, a tejporral és a puha margarinnal, majd golyókat formáztam belőle és hűtőbe tettem (ha túl lágy lenne a massza, tegyük egy kicsit a hűtőbe dermedni, ezután könnyebb lesz formázni).
Ezután megsütöttem a három kakaós lapot külön-külön: a tojásokat habosra, krémesre kevertem a kristálycukorral, majd - még mindig gépi habverőt használva - elkevertem benne az olajat is.
Átszitáltam a sütőporral összekevert lisztet és a kakaóport, és óvatosan, hogy ne törjem össze a habot, beleforgattam a tojásos masszába.
A kapcsos tortaforma alját kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem a tésztát, és előmelegített, 220 fokos sütőben kb. negyedóra alatt készre sütöttem.
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagytam, majd - miután késsel körben meglazítottam - eltávolítottam a tortakarimát, végül a sütőpapírt is lehúzva hagytam teljesen kihűlni.
Ugyanígy megsütöttem a másik két lapot is.
A krémhez a lisztet elkevertem kevés tejjel, majd a többi tejet is hozzáadtam, és kézi habverővel állandóan kevergetve sűrűre főztem.
Amíg hűlt, kikevertem a margarint a kristálycukorral.
Amikor a lisztes-tejes massza teljesen kihűlt, kisebb adagokban a margarinos krémhez adtam, gépi habverővel összedolgoztam, végül ízesítettem/illatosítottam vaníliás cukorral.
Összeállítottam a tortát: alulra kakaós lap került, rá a krém egyharmada, újabb lap, a krém második harmada, majd a harmadik lap.
A torta oldalát körben bevontam a maradék krémmel, majd megszórtam kókuszreszelékkel.
A csokimázhoz vízgőz fölött megolvasztottam a tortabevonót az olajjal, a vízgőzről levéve kevegetve picit hűlni hagytam, majd bevontam vele a torta tetejét.
Mielőtt a máz megdermedt volna, körben és a közepére rárakosgattam a hólabdákat.
A kakaós lap Egy tálba beletenni a lisztet, majd hozzáadni a puha vajat (v. zsírt) és elkezdeni összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadni a cukrot, a szódabi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összekutyulni és megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra darabolom , majd a többi hozzávalóval együtt összefőzöm . Mikor kezd kihűlni , zacskókba teszem , felhengerelem és mehet a hűtőbe . Mikor megdermedt kivesszük a za...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA vajat, p. cukrot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojás- sárgáját sima tésztává gyúrjuk. 1/2 óráig hűtőbe tesszük. Ezután 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és korongokat szaggatu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz