menu

Családireceptkönyv.hu

Hólabda torta Citromhabtól


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:
3 x 3 tojás
3 x 7 dkg kristálycukor
3 x 2 evőkanál olaj
3 x 7 dkg finomliszt
3 x 1,5 dkg kakaópor
3 x 1 kávéskanál sütőpor
a krémhez:
6 dl tej
6 evőkanál finomliszt
16 dkg Rama margarin
21 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
a hólabdákhoz:
0,3 dl víz
10 dkg cukor
10 dkg tejpor
8 dkg kókuszreszelék
8 dkg Rama margarin
+ kókuszreszelék a forgatáshoz és a torta oldalára
a mázhoz:
10 dkg ét tortabevonó
1 evőkanál olaj

Elkészítés:


Először a hólabdákat készítettem el, amihez a vízből és a kristálycukorból szirupot főztem, majd hűlni hagytam.
Amikor kihűlt, összedolgoztam a kókuszreszelékkel, a tejporral és a puha margarinnal, majd golyókat formáztam belőle és hűtőbe tettem (ha túl lágy lenne a massza, tegyük egy kicsit a hűtőbe dermedni, ezután könnyebb lesz formázni).
Ezután megsütöttem a három kakaós lapot külön-külön: a tojásokat habosra, krémesre kevertem a kristálycukorral, majd - még mindig gépi habverőt használva - elkevertem benne az olajat is.
Átszitáltam a sütőporral összekevert lisztet és a kakaóport, és óvatosan, hogy ne törjem össze a habot, beleforgattam a tojásos masszába.
A kapcsos tortaforma alját kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem a tésztát, és előmelegített, 220 fokos sütőben kb. negyedóra alatt készre sütöttem.
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagytam, majd - miután késsel körben meglazítottam - eltávolítottam a tortakarimát, végül a sütőpapírt is lehúzva hagytam teljesen kihűlni.
Ugyanígy megsütöttem a másik két lapot is.
A krémhez a lisztet elkevertem kevés tejjel, majd a többi tejet is hozzáadtam, és kézi habverővel állandóan kevergetve sűrűre főztem.
Amíg hűlt, kikevertem a margarint a kristálycukorral.
Amikor a lisztes-tejes massza teljesen kihűlt, kisebb adagokban a margarinos krémhez adtam, gépi habverővel összedolgoztam, végül ízesítettem/illatosítottam vaníliás cukorral.
Összeállítottam a tortát: alulra kakaós lap került, rá a krém egyharmada, újabb lap, a krém második harmada, majd a harmadik lap.
A torta oldalát körben bevontam a maradék krémmel, majd megszórtam kókuszreszelékkel.
A csokimázhoz vízgőz fölött megolvasztottam a tortabevonót az olajjal, a vízgőzről levéve kevegetve picit hűlni hagytam, majd bevontam vele a torta tetejét.
Mielőtt a máz megdermedt volna, körben és a közepére rárakosgattam a hólabdákat.

Hólabda torta Citromhabtól

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Francia almás pite (Sóbors)
Francia almás pite (Sóbors)

Az almákat hámozzuk meg és vágjuk hajszálvékony szeletekre. Locsoljunk rájuk citromlevet, forgassuk össze, hogy mindenhol érje az almákat. Egy tálban elektromos habverővel keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos aszalt vörösáfonyás müzli szelet (vegán)
Kókuszos aszalt vörösáfonyás müzli szelet (vegán)

Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót és a napraforgómagot kb. 8 perc alatt. Tegyük robotgépbe, adjuk hozzá a vörösáfonyát és dolgoztassuk a gépet, amíg mindent felaprít. Önt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Eszter szelet
Eszter szelet

1. Elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, belekeverjük az olajat és a vizet, a liszttel elvegyített sütőport, a kakaóport, és végül a habbá vert tojásf...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Citromos túrótorta
Citromos túrótorta

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk az áttört túrót, a pudingport, a tejfölt, a cukrokat, a lisztet, a tejet, az olajat, valamint a citrom héját és levét. Az egésze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk