Családireceptkönyv.hu

Különleges csokis piskóta tejszínes krémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 tojás
8 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
1 teáskanálnyi sütőpor
A krémhez:

6 dl habtejszín
20 dkg mascarpone
2 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál rum aroma
3 evőkanál porcukor

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőport, a kakaót, és a lisztet is. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat, majd langyosra hűtjük és a tojássárgájás krémhez adjuk. Ezt követően az egészet összedolgozzuk a tojáshabbal, óvatosan, hogy ne törjön. Kivajazott sütőformába öntjük és 35 perc alatt 180 fokon készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A habot felverjük, a mascarponét a cukorral, a vaníliás cukorral és a rum aromával simára keverjük, majd összedolgozzuk a habbal. Mikor a piskóta megsült háromba vágjuk, hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a krémmel. A tetejét is bevonjuk vele és 1 órára hűtőbe tesszük, ezt követően szeletelhetjük is.

Különleges csokis piskóta tejszínes krémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kókuszos - Hideg kutya - OK
Kókuszos - Hideg kutya - OK

1. A porcukrot, margarint, kakaót, csoki pudingot, 2 tojást folyamatos kevergetés közben összefőzzük, majd a mazsolát, és a darabokra tört ostyalapot belerakjuk, és összekeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis süti - nagyon finom
Csokis süti - nagyon finom

A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd beletördeljük a csokit, és kevergetve megolvasztjuk. Ha kész, félretesszük hűlni. A tojásokat kikeverjük a cukorral és a narancs reszelt h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Kráter szelet
Kráter szelet

A vaníliás pudingport 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Az epres pudingport szintén 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, hagyjuk kihűlni....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó- gasztroangyal
Zserbó- gasztroangyal

A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk