8 tojás
8 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
1 teáskanálnyi sütőpor
A krémhez:
6 dl habtejszín
20 dkg mascarpone
2 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál rum aroma
3 evőkanál porcukor
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőport, a kakaót, és a lisztet is. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat, majd langyosra hűtjük és a tojássárgájás krémhez adjuk. Ezt követően az egészet összedolgozzuk a tojáshabbal, óvatosan, hogy ne törjön. Kivajazott sütőformába öntjük és 35 perc alatt 180 fokon készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A habot felverjük, a mascarponét a cukorral, a vaníliás cukorral és a rum aromával simára keverjük, majd összedolgozzuk a habbal. Mikor a piskóta megsült háromba vágjuk, hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a krémmel. A tetejét is bevonjuk vele és 1 órára hűtőbe tesszük, ezt követően szeletelhetjük is.
Ebből a mennyiségből kb. 15 db 24 cm-es palacsintát tudunk sütni. Ízre és állagra nagyon hasonlít a hagyományos palacsintára. A hozzávalókat összeturmixoljuk, és annyi vizet ad...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 160 fokra előmelegítjük, majd egy kb. 20x30 cm nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. Elkészítjük a mákos tésztát: a 3 tojás fehérjét a cukorral habbá verjük, majd fokoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztet egy edénybe tesszük. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesEz is nagyon finom! Harminc dkg lisztet elmorzsolunk 15 dkg vajjal vagy margarinnal, adunk hozzá 1 tojást, 1 tojássárgáját, egy kevés langyos tejben felfuttatott 2,5 dkg élesztőt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű