menu

Családireceptkönyv.hu

Dia zsömle


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


20 dkg -50% liszt
20 dkg ch-10 liszt
5 dkg búzasikér
1 kanál bambuszrost
2,5 dkg friss élesztő
15 dkg só
1 tojás a tésztába+1 tojás a kenéshez
80 gr szobahőmérsékletű görög joghurt
30 gr olaj
3 dl langyos víz
tetejére szezámmag, lenmag

Elkészítés:


A víz kivételével mindent a tálba teszünk, az élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos vizet folyamatosan hozzátesszük.Kb. fél óráig kelesztjük, majd 9 egyforma gombócot szaggatunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és letakarva még 20 percig kelesztjük,
ezután a felvert tojással lekenjük, megszórjuk a magokkal és kb. 200 C-on megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


1 db (98 gr):
238 kcal
Ch: 12 gr
Fehérje: 20 gr
Zsír: 12 gr

Dia zsömle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Leveles tepertős pogácsa
Leveles tepertős pogácsa

A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. 2 Egy tálba tesszük a lisztet és a többi hozzávalót, majd jól összegyúrjuk. Meleg helyre téve 1 óra alatt a du...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gofrisütős kenyérhelyettesitő
Gofrisütős kenyérhelyettesitő

Összekeverjük, előmelegített gofrisütőben kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós Béci
Túrós Béci

Az élesztőt felfuttatni, a hozzávalókkal összegyúrni, keleszteni. Kb. 3mm vastagra kinyújtani. 6x4= 24 részre osztani. Tölteléket rákanalazni, batyuvá formálni. 20 perc pihentet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Csuri
Egérke (Tarkedli)
Egérke (Tarkedli)

1. A tojást és a kefirt összehabarjuk, az olaj kivételével a többi hozzávalót belekeverjük. 2. A nokedlinél sűrűbb tésztát kell kapnunk. 2. 10 percet pihentetjük. 3. Köz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk