menu

Családireceptkönyv.hu

Dia zsömle


Írta:

Adag: 9
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg -50% liszt
15 dkg ch-10 liszt
5 dkg búzasikér
1 kanál bambuszrost
2,5 dkg friss élesztő
15 dkg só
1 tojás a tésztába+1 tojás a kenéshez
100 gr szobahőmérsékletű görög joghurt
3 dl langyos víz
tetejére szezámmag, lenmag

Elkészítés:


A víz kivételével mindent a tálba teszünk, az élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos vizet folyamatosan hozzátesszük.Kb. fél óráig kelesztjük, majd 9 egyforma gombócot szaggatunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és letakarva még 20 percig kelesztjük,
ezután a felvert tojással lekenjük, megszórjuk a magokkal és kb. 200 C-on megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


1 db (98 gr):
238 kcal
Ch: 12 gr
Fehérje: 20 gr
Zsír: 12 gr

Dia zsömle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Magvas zsemlék
Magvas zsemlék

A lisztet, élesztőt és sót összegyúrom tésztává az olajjal és vízzel, majd kb. 1 órán keresztül letakarva meleg helyen kelesztem. Gombócokat formázok belőle, sütőpapírral bélelt te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Sonkás-sajtos batyu, barna rizslisztből
Sonkás-sajtos batyu, barna rizslisztből

Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1dl langyos tejben. Az útifűmaghéjat beáztatjuk 2dl langyos tejbe, és félretesszük, amíg megkocsonyásodik. A lisztet a robotgép táljába mérjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Acma, a puha török zsemle
Acma, a puha török zsemle

A langyos tejben elkeverünk egy teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a sütőport és összekeverjük. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vajas pogácsa
Vajas pogácsa

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk