60 dkg gomba (lehet vegyes)
30 dkg barna rizs
½ liter víz
2 evőkanál olívaolaj
2 fej lilahagyma
petrezselyem, kakukkfű, rozmaring
vegeta, só, bors,
1 kk pirospaprika
2 ek paradicsompüré
parmezán sajt
Olívaolajon pirítsd meg az apróra vágott lila-hagymát, majd add hozzá az alaposan megtisztított, megmosott,
felaprított gombát. Ízesítsd sóval, borssal és a többi fűszerrel és párold tovább, míg a leve el nem fő. A
pirospaprikát csak az utolsó percben add hozzá, majd engedd fel fél liter vízzel és add hozzá a paradicsompürét. Ha
a gomba megpuhult, finoman keverd össze az előzőleg megpárolt rizzsel. Tálalás előtt szórd meg finomra vágott
petrezselyemmel és parmezán sajttal.
Vacsira nem, de ebédre mértékkel fogyaszthatod.
A krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. Ha már kézmelegre hűlt, hozzáadjuk a sót, a tojást, majd las...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze. A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot és a csülköt előző este beáztatjuk. Másnap a csülköt feltesszük főni, később, amikor a csülök már puhulni kezd, hozzáadjuk a babot, a babérlevelet, és tovább főzzük. Ha...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA karfiolt szedd nagyobb rózsákra, sós vízben tedd fel főni, forrás után max. 5 percig főzd. Közben készíts besamelt. Vajon futtasd meg a lisztet, engedd fel tejszínnel, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű