60 dkg gomba (lehet vegyes)
30 dkg barna rizs
½ liter víz
2 evőkanál olívaolaj
2 fej lilahagyma
petrezselyem, kakukkfű, rozmaring
vegeta, só, bors,
1 kk pirospaprika
2 ek paradicsompüré
parmezán sajt
Olívaolajon pirítsd meg az apróra vágott lila-hagymát, majd add hozzá az alaposan megtisztított, megmosott,
felaprított gombát. Ízesítsd sóval, borssal és a többi fűszerrel és párold tovább, míg a leve el nem fő. A
pirospaprikát csak az utolsó percben add hozzá, majd engedd fel fél liter vízzel és add hozzá a paradicsompürét. Ha
a gomba megpuhult, finoman keverd össze az előzőleg megpárolt rizzsel. Tálalás előtt szórd meg finomra vágott
petrezselyemmel és parmezán sajttal.
Vacsira nem, de ebédre mértékkel fogyaszthatod.
Vajjal kikent tűzálló tálba 2 dl tejfölt öntünk. Megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, ízesítjük, majd rátesszük az összegöngyölt sonkaszeleteket, és ráütjük a tojásokat. A maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megfőzzük sós vízbe, amikor már megpuhult készítünk egy fokhagymás rántást. Felengedjük tejjel. A vízből kiszedjük a spenótot. Késsel összedaraboljuk és beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, egy lábasban az olajon megdinszteljük. A kolbászt néhány pillanatra hideg víz alá tartjuk, így könnyedén le tudjuk húzni a h...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA savanyú káposztát alaposan átmossuk, majd annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi. Babérlevelet, és egész borsot adunk hozzá, majd kb egy órán át főzzük.A húst is megmossuk,...
Elkészítési idő: 1,5óra Nehézség: Közepes