60 dkg gomba (lehet vegyes)
30 dkg barna rizs
½ liter víz
2 evőkanál olívaolaj
2 fej lilahagyma
petrezselyem, kakukkfű, rozmaring
vegeta, só, bors,
1 kk pirospaprika
2 ek paradicsompüré
parmezán sajt
Olívaolajon pirítsd meg az apróra vágott lila-hagymát, majd add hozzá az alaposan megtisztított, megmosott,
felaprított gombát. Ízesítsd sóval, borssal és a többi fűszerrel és párold tovább, míg a leve el nem fő. A
pirospaprikát csak az utolsó percben add hozzá, majd engedd fel fél liter vízzel és add hozzá a paradicsompürét. Ha
a gomba megpuhult, finoman keverd össze az előzőleg megpárolt rizzsel. Tálalás előtt szórd meg finomra vágott
petrezselyemmel és parmezán sajttal.
Vacsira nem, de ebédre mértékkel fogyaszthatod.
A húst összekeverjük a rizzsel, tojással és fűszerekkel. A paprikát megmossuk, majd kicsumázzuk, és a húsos masszával megtöltjük. Ha marad ki hús, akkor gombócokat készítünk. Olajo...
Elkészítési idő: 1,5 óraA sonkát az első részben megadott hozzávalókkal fél órán át főztem kuktában. A fél óra a túlnyomás kialakulásától értendő. A borsot a fokhagymával teatojásba tettem. Amikor megs...
Elkészítési idő:A cseresznyét a borral, a fűszerkeverékkel, a citrom levével, csipetnyi sóval és az édesítővel felforraljuk. Pár percig főzzük, ezalatt a bor alkoholtartalma (70 fok fölötti hevíté...
Elkészítési idő: