menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtgolyó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók : 30 dkg reszelt sajt, 1 db tojás, 1 – 1.5 evőkanál liszt

Elkészítés:


Elkészítés : a hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük.

Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába, de anélkül is tökéletes lesz.

Én kipróbáltam mindkét változatot, a morzsába forgatott íze szinte teljesen olyan mint a rántott sajt, a morzsa nélküli is nagyon finom. Aki szereti szerecsendióval is ízesítheti, és felesben füstölt sajttal is készítheti.

A hozzávalókból a golyók méretétől függően 10 – 15 db lehet elkészíteni. A fotón a zsemlemorzsa nélküli golyók szerepelnek.

Vigyázni kell, hogy pontosan 30 dkg legyen a sajt vagy, ha duplázunk akkor a duplája, mert különben kifolyhat

Sajtgolyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Húsos sajtos töltött zsömle
Húsos sajtos töltött zsömle

A zsemlék tetejéről levágunk egy lapot. Belsejüket kiszedjük. A zsemlék kiszedett belsejét egy kevés tejjel meglocsoljuk és összemorzsoljuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen lágy....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A húst felkockázzuk, a kétfajta szalonnát szintén. A szalonnát zsírjára pirítjuk, a pörcöket kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsíron nagy lángon kicsit megpirítj...

Elkészítési idő: 115 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gyros házi pitából
Gyros házi pitából

Elkészítjük a pitát, összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, pihentetjük fél órát. Ezalatt olajon megpirítjuk a csirkemell-kockákat, fűszerezzük, melegen tartjuk. A tésztát 8 részre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tavaszi rakottas recept*
Tavaszi rakottas recept*

A répát felkarikázzuk, és a kelbimbóval együtt kevés vajon megpároljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kissé felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a keményítővel simára kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk