Hozzávalók : 30 dkg reszelt sajt, 1 db tojás, 1 – 1.5 evőkanál liszt
Elkészítés : a hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük.
Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába, de anélkül is tökéletes lesz.
Én kipróbáltam mindkét változatot, a morzsába forgatott íze szinte teljesen olyan mint a rántott sajt, a morzsa nélküli is nagyon finom. Aki szereti szerecsendióval is ízesítheti, és felesben füstölt sajttal is készítheti.
A hozzávalókból a golyók méretétől függően 10 – 15 db lehet elkészíteni. A fotón a zsemlemorzsa nélküli golyók szerepelnek.
Vigyázni kell, hogy pontosan 30 dkg legyen a sajt vagy, ha duplázunk akkor a duplája, mert különben kifolyhat
A krumplit megfőzzük, mikor kész beletörjük a vízbe, amibe főztük és hozzákeverjük a lisztet. Amikor összeáll kiszaggatjuk és forró zsíron megpirítjuk. Tetszés szerint pirított hag...
Elkészítési idő:Pácolás: A hagymát karikára vágom és a többi hozzávalóval felforralom, amit aztán a pácolandó vadra öntök. Pácolási idő: 2 nap. Pörkölt: A zsírban kiolvasztom a felkockáz...
Elkészítési idő:Ami úgy készült, hogy darált húsból főztem egy sűrű pörköltet. Ezután ment a jénaiba a krumpli, rá a pörkölt, erre ment a főtt tojás, ezután a karikára vágott kolbász. és ismét a k...
Elkészítési idő: 2-óra