Családireceptkönyv.hu

Sajtgolyó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók : 30 dkg reszelt sajt, 1 db tojás, 1 – 1.5 evőkanál liszt

Elkészítés:


Elkészítés : a hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük.

Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába, de anélkül is tökéletes lesz.

Én kipróbáltam mindkét változatot, a morzsába forgatott íze szinte teljesen olyan mint a rántott sajt, a morzsa nélküli is nagyon finom. Aki szereti szerecsendióval is ízesítheti, és felesben füstölt sajttal is készítheti.

A hozzávalókból a golyók méretétől függően 10 – 15 db lehet elkészíteni. A fotón a zsemlemorzsa nélküli golyók szerepelnek.

Vigyázni kell, hogy pontosan 30 dkg legyen a sajt vagy, ha duplázunk akkor a duplája, mert különben kifolyhat

Sajtgolyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
házi tortillalapok csirkével
házi tortillalapok csirkével

I. A víz kivételével mindent összegyúrunk, a vizet a végén apránként adjuk hozzá. egy nagy gombóccá gyúrjuk, majd csinálunk belőle 4 egyformát. Ezeket 2-3 mm vastagra kinyújtjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos-zöldséges kuszkusz
Húsos-zöldséges kuszkusz

A húst kockára vágjuk és egy kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kb 1 ek harissával és egy kevés római köménnyel. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje é...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Gombával töltött zsemle
Gombával töltött zsemle

Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, tűzről lehúzva meghintjük fűszerpaprikával, felöntjük kevés vízzel, sózzuk és fűszerezzük, hozzáadjuk a felaprított gombát és puhá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fasírthússal töltött csirke vagy pulykamell
Fasírthússal töltött csirke vagy pulykamell

A húst vékony szeletekre vágjuk, megtöltjük fasírthússal, feltekerjük és egy tepsiben szorosan egymás mellé rakjuk. A tetejét fűszerezzük: fokhagyma, pirospaprika, bors. A hagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk