Családireceptkönyv.hu

Fel­hő­buci


Írta:

Adag: 12 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db tojás + 2 db tojásfehérje
3 evőkanál tejpor
6 evőkanál túró
pár csepp Lovely Sweet édesítőszer
1 1/2 evőkanál cukor nélkül készült majonéz
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál fokhagymapor vagy bármilyen szárított fűszer
só, ízlés szerint
1 csipet teáskanál bors

Elkészítés:


1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, tedd a rácsot középre. Két közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral.
2. Az összes tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, majd óvatosan forgasd bele a majonézt és a túrót.

3. Végül óvatosan keverd össze a többi hozzávalóval és evőkanállal készíts 6-6 halmot a tepsikbe.
4. Kb. 20 perc alatt lesz kész.

5. A kisült bucikat hagyd pihenni 5 percig. Kihűlés után egyesével csomagold be és hideg helyen tárold. Akár le is fagyaszthatod!

Fel­hő­buci

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Angéla
Túrós batyu Limara módra
Túrós batyu Limara módra

Az áttört túrót elkeverem a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgatom bele. A megkelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Túrós batyu
Túrós batyu

Az összetevőket csomómentesre keverjük, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor vizes, vagy olajos kézzel gyúrjuk át. Eltarthat 1-2 percig míg olyan lesz az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekváros bukta recept
Lekváros bukta recept

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. 2 A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3 A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük,...

Elkészítési idő: 160 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk