6 db tojás + 2 db tojásfehérje
3 evőkanál tejpor
6 evőkanál túró
pár csepp Lovely Sweet édesítőszer
1 1/2 evőkanál cukor nélkül készült majonéz
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál fokhagymapor vagy bármilyen szárított fűszer
só, ízlés szerint
1 csipet teáskanál bors
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, tedd a rácsot középre. Két közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral.
2. Az összes tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, majd óvatosan forgasd bele a majonézt és a túrót.
3. Végül óvatosan keverd össze a többi hozzávalóval és evőkanállal készíts 6-6 halmot a tepsikbe.
4. Kb. 20 perc alatt lesz kész.
5. A kisült bucikat hagyd pihenni 5 percig. Kihűlés után egyesével csomagold be és hideg helyen tárold. Akár le is fagyaszthatod!
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összekeverjük a lisztet és a sót, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a vizet és a puha vajat. Összegyúrjuk a tésztát, majd 1 órán át keles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket előre szitáljuk át, az élesztőt pedig langyos tejben, kevés cukorral futtassuk fel. A két fajta lisztet egy keverőtálban öntsük össze, adjuk hozzá a tojássárgáját, a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntünk 3 dl tejet, elkeverjük. 1 dl tejet meglangyosítunk, 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk a bele morzsolt élesztőt. A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sót és a szárított élesztőt összekevertem a lisztekkel, majd a vízzel összeállítottam a tésztát, de nem dagasztottam meg. Lefedve, műanyag kelesztő tálban pihent 12 órán át szoba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű