Családireceptkönyv.hu

Gyorskovászos kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
1 dkg élesztő
3dl víz... ebből egy fakanál segítségével egy galuskaszerű masszát készítek, lefedve a pulton kell hagyni... másnap
60 dkg liszt...

Elkészítés:


akinek van esetleg iró vagy savó.. ezekhez teszem az előző este elkészített kovászt... alaposan kidagasztom...szép síma felületű legyen... 40 percig kelesztem... átmozgatom egy kicsit... ujra 40 perc kelesztés... ekkor be szoktam gyújtani a sütőt... megformázom a kenyeret...elöször szépen kilapogatom.. jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végét 3 szögletre hajtom és elkezdem feltekerni a végéről... ugy hogy minden tekerésnél alaposan lenyomkodom...egy szép veknit fogok kapni... nekem ezáltal lesz levegősebb a kenyerem... a jénaiba tettem sütőpapírt....bele a kenyeret... tetejét egy zsilettel bevágom... alaposan bespriccelem vízzel a jénai tetőt is ... megy a sütőbe 250 fokon sütöm... a végén 10 percre leveszem a tetőt hogy szépen piruljon meg... szoktam még azt is hogy elveszek belőle a második kelesztésnél 6*10 dkg-ot és abból zsemléket formázok... azt tepsire rakom... hideg helyen pihentetem.. és a kenyér után megsütöm

Gyorskovászos kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Vendégváró zsemlekoszorú bögrésen (Rupáner)
Vendégváró zsemlekoszorú bögrésen (Rupáner)

1. Azt élesztőt az egy teáskanál cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk vagy dagasztunk, melyet hagyunk nagyjából 50 perc alatt a duplá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vágott vajas buci
Vágott vajas buci

A hozzávalókat fenti sorrendben összekeverjük. Jól összedagasszuk és egy kiolajozott tálban letakarva 45 percig kelesszük. Ha megkelt, kinyomkodjuk a tésztából a levegőt és 9 db zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Farinata, az olasz csicseriborsó-lepény
Farinata, az olasz csicseriborsó-lepény

A csicseriborsó-lisztet összekeverjük a vízzel, legalább 4 órát állni hagyjuk (lehet többet is). Közben többször megkeverjük, be fogja szívni a vizet és összeáll masszává. Sütés el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kefíres kifli
Kefíres kifli

Elkészítés: A lisztben morzsold el az élesztőt. A hozzávalókat egy tálba öntve gyúrd össze sima, rugalmas tésztává. Ezután gyúródeszkán(enyhén lisztezetten) oszd 8 cipóra a tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk