Töltelék
380 g káposzta vékonyra szelve (kb 1/4 fej)
1/2 fej hagyma szeletelve
70 g bacon
30 ml kókusztejszín
Tészta
55 g rostmix
55 g zöldbanánliszt
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
2,30 ml langyos víz
1 ek almaecet
Kenéshez
olvasztott kókuszzsír
A baconszalonnát megpirítjuk, rátesszük a káposztát-hagymát és lesütjük. A végén beletesszük a kókusztejszínt.
A tésztához valókat összekeverjük, előbb a száraz majd hozzá a vizet, almaecetet. Kanállal dolgozunk.
Félretesszük 10-15 percig. 3 db-ra vágjuk.
Köralakban kinyújtjuk az elsőt, lekenjük olvasztott zsírral. Nyujtjuk a másodikat, rátesszük az elsőre majd zsírozzuk.
Erre a rétegre rátesszük a tölteléket, majd a harmadik lappal fedjük.
Hajtogatjuk: kétoldalról középre, majd a felső- alsórészét behajtjuk, és félbehajtottam ezután.
A tetejét zsírral kenjük majd (szezám, len, napraforgó) magvakkal megszórjuk.
Ezután pizzavágóval átlósan bevagdaljuk.
Sütés 200 fok 30 perc.
Anikó Icindic receptje alapján: edd magad egészségesre csoport.
Keményebb tésztát készítek, amit egy fedeles tálban hagyok a konyhapulton. legjobb, ha 4-5 óra múlva betesszük a hűtőbe. Vagy adagokra osztva mehet a fagyasztóba. vagy MAX s...
Elkészítési idő: 12 óra Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük a sóval, a tejet, a vizet ès a tejfölt egybeöntjjük és meglangyosítjuk. A liszt közepébe mélyedèst kèszítünk, ebbe öntjük a tejes mixet. Majd belemorzsol...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMinden összekutyultam és egy sütőpapírral bélelt jénaiban kb 40 percig sütöttem 185 fokon.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz 500 ml langyos vizet egy mérőpohárral kimértem és beletettem a 20 gr útifüvet. Kanállal összekevertem és hagytam állni 5 percig. Ez idő alatt az útifű szépen magába szívja a fol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű