Töltelék
380 g káposzta vékonyra szelve (kb 1/4 fej)
1/2 fej hagyma szeletelve
70 g bacon
30 ml kókusztejszín
Tészta
55 g rostmix
55 g zöldbanánliszt
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
2,30 ml langyos víz
1 ek almaecet
Kenéshez
olvasztott kókuszzsír
A baconszalonnát megpirítjuk, rátesszük a káposztát-hagymát és lesütjük. A végén beletesszük a kókusztejszínt.
A tésztához valókat összekeverjük, előbb a száraz majd hozzá a vizet, almaecetet. Kanállal dolgozunk.
Félretesszük 10-15 percig. 3 db-ra vágjuk.
Köralakban kinyújtjuk az elsőt, lekenjük olvasztott zsírral. Nyujtjuk a másodikat, rátesszük az elsőre majd zsírozzuk.
Erre a rétegre rátesszük a tölteléket, majd a harmadik lappal fedjük.
Hajtogatjuk: kétoldalról középre, majd a felső- alsórészét behajtjuk, és félbehajtottam ezután.
A tetejét zsírral kenjük majd (szezám, len, napraforgó) magvakkal megszórjuk.
Ezután pizzavágóval átlósan bevagdaljuk.
Sütés 200 fok 30 perc.
Anikó Icindic receptje alapján: edd magad egészségesre csoport.
Az élesztőt a langyos tejben feloldott cukorban felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, kidagasztjuk. Ha megkelt, még egyszer átgyúrjuk, és 8 cipót formázunk belőle. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDolgozd össze a hozzávalókat. A tésztát jól gyúrd át. Hagyd pihenni kb. 30 percet. Sütőpapírral bélelt sütőformában, 220 fokon süsd 35-40 percig.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a száraz anyagokat, madj hozzákeverjük a nedveseket is. Kb 10 percig gyúrjuk, majd meleg helyen legalább fél órát letakarva pihentetjük. Ez nálunk néha töb...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a felfu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű