Töltelék
380 g káposzta vékonyra szelve (kb 1/4 fej)
1/2 fej hagyma szeletelve
70 g bacon
30 ml kókusztejszín
Tészta
55 g rostmix
55 g zöldbanánliszt
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
2,30 ml langyos víz
1 ek almaecet
Kenéshez
olvasztott kókuszzsír
A baconszalonnát megpirítjuk, rátesszük a káposztát-hagymát és lesütjük. A végén beletesszük a kókusztejszínt.
A tésztához valókat összekeverjük, előbb a száraz majd hozzá a vizet, almaecetet. Kanállal dolgozunk.
Félretesszük 10-15 percig. 3 db-ra vágjuk.
Köralakban kinyújtjuk az elsőt, lekenjük olvasztott zsírral. Nyujtjuk a másodikat, rátesszük az elsőre majd zsírozzuk.
Erre a rétegre rátesszük a tölteléket, majd a harmadik lappal fedjük.
Hajtogatjuk: kétoldalról középre, majd a felső- alsórészét behajtjuk, és félbehajtottam ezután.
A tetejét zsírral kenjük majd (szezám, len, napraforgó) magvakkal megszórjuk.
Ezután pizzavágóval átlósan bevagdaljuk.
Sütés 200 fok 30 perc.
Anikó Icindic receptje alapján: edd magad egészségesre csoport.
1. Első körben készítsd el a lángost. Ehhez két alapreceptet is találsz nálam, az egyik a burgonyás lángos, a másik a sima lángos. 2. Közben készítsd el a fokhagymás lét - ami sze...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt a langyos vízzel, a cukorral összekeverem. Hozzáadom a lisztet, zsírt és jól összedolgozom, hagyom egy 15-20 percet pihenni. (Ha van kenyérsütő géped, nyugodtan dobj be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kb. 1 dl langyos tejben elkeverek 1 evőkanál cukrot és belemorzsolom az élesztőt, felfuttatom (kb. 10 perc). 2. A lisztben elkeverem a többi cukrot, vaníliás cukrot, a sót és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz útifűmaghéjat elkeverjük a vízben, hagyjuk állni két-három percig, amíg megduzzad. Egy tálba tesszük a magliszteket, a sót, a szódabikarbónát, a tojásokat és az útifű maghéj zse...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű