4dkg Norbi update liszt,
7dkg lenmagliszt,
9 dkg sikér,
1,5 kk. só,
2 ek. natúr joghurt,
fél cs. élesztő, és annyi vìz, hogy laza kenyértésztád legyen.
Vízben felfuttatod az élesztőt (kis xilittel vagy 1 kockacukorral), majd a többi hozzávalóval összegyúrod, kb.15 percig gyúrtam, és letakarva hagyod kelni szép pufira. Nekem ez kb 40 perc volt. Majd 6 felé vettem, átformáztam a zsömiket, lisztezett tepsibe tettem, begyújtottam a sütőt, és míg melegedett, addig a tetején duplájára kelesztettem kb. fél óra, majd lekentem vizzel, és először 15 percig 7-es fokozaton, majd kb. 5 percig 6-oson sütöttem. Kivétel után újra átkentem vizes ecsettel, utána jöhetett a lakmározás!
Fél dl langyos tejben elkevertem a cukrot, az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Fél órán át hagytam állni. Az átszitált liszt közepébe mélyedést készítettem és beletettem a sót, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes• A vízben elkeverjük az élesztőt és lefedve megfuttatjuk kb. 5-10 perc alatt. • Egy tálba kimérjük a Glutenix Alfa Mix lisztkeveréket, 5 dkg rizslisztet, a sót és a burgonyapelyh...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a lisztet, sót, szódabikarbónát (ha szeretjük, keverhetünk bele magokat, pl. lenmag, szezámmag, napraforgó...). Hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Míg a töltelék elkészül (pár perc), addig pihentessük a tésztát. Ezutá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű