4dkg Norbi update liszt,
7dkg lenmagliszt,
9 dkg sikér,
1,5 kk. só,
2 ek. natúr joghurt,
fél cs. élesztő, és annyi vìz, hogy laza kenyértésztád legyen.
Vízben felfuttatod az élesztőt (kis xilittel vagy 1 kockacukorral), majd a többi hozzávalóval összegyúrod, kb.15 percig gyúrtam, és letakarva hagyod kelni szép pufira. Nekem ez kb 40 perc volt. Majd 6 felé vettem, átformáztam a zsömiket, lisztezett tepsibe tettem, begyújtottam a sütőt, és míg melegedett, addig a tetején duplájára kelesztettem kb. fél óra, majd lekentem vizzel, és először 15 percig 7-es fokozaton, majd kb. 5 percig 6-oson sütöttem. Kivétel után újra átkentem vizes ecsettel, utána jöhetett a lakmározás!
Fél bögre langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (A cukrot a tejbe szórjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, aztán megvárjuk, hogy a tetején vastag halványbarna hab képződj...
Elkészítési idő:A túrót áttörjük, majd összekeverjük a porcukorral, a tejjel és az olajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval vegyített lisztet, és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük...
Elkészítési idő:Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...
Elkészítési idő: 1,5 óraVágjuk kis darabokra a tökhúst és kevés vízben főzzük puhára azt. Azután öntsük le és készítsünk pürét belőle. Keverjük össze a vajat és a tejet és gyúrjuk össze a többi hozzáv...
Elkészítési idő: