4dkg Norbi update liszt,
7dkg lenmagliszt,
9 dkg sikér,
1,5 kk. só,
2 ek. natúr joghurt,
fél cs. élesztő, és annyi vìz, hogy laza kenyértésztád legyen.
Vízben felfuttatod az élesztőt (kis xilittel vagy 1 kockacukorral), majd a többi hozzávalóval összegyúrod, kb.15 percig gyúrtam, és letakarva hagyod kelni szép pufira. Nekem ez kb 40 perc volt. Majd 6 felé vettem, átformáztam a zsömiket, lisztezett tepsibe tettem, begyújtottam a sütőt, és míg melegedett, addig a tetején duplájára kelesztettem kb. fél óra, majd lekentem vizzel, és először 15 percig 7-es fokozaton, majd kb. 5 percig 6-oson sütöttem. Kivétel után újra átkentem vizes ecsettel, utána jöhetett a lakmározás!
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit gépbe téve bedagasztjuk. 2. A tésztát 8 felé osztjuk, golyót formálunk belőlük,egyenként kinyújtjuk kör alakúra,majd szintén 8 felé vágjuk. 3. Minde...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa fagyasztott leveles tésztánk van, akkor azt már előző este vegyük ki a fagyóból. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán 2 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Kenjük meg a felvert tojássa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, majd az átszitált a liszthez adjuk, és összegyúrjuk még annyi vízzel, hogy lágy, kenyértészta állagú masszát kap...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes