• 2 bögre (2x2 dl) gabonapehely - általában zab, de lehet vegyesen is rozs, búza, árpa
• 2 alma
• 1 nagy marék csonthéjas - dió, mogyoró, kesudió, mandula... ami van, vagy amit szeretsz
• 1 csésze (1 dl) mazsola
• 5 szem aszalt szilva
• 2 ek lenmag* vagy natúr szotyi, tökmag, szezámmag...
• 1 ek cukor - elhagyható
• ½ dl víz
• 1 ek olaj a tepsi kikenéséhez
A mosolygós almákat kockázva, héjastul dobd a turmixba, ugorjanak utánuk az aszalt gyümik és a diófélék nagy része. Öntsd nyakon a bandát pici vízzel és wrmmm - wrmmm!! Nem baj, ha kicsit darabos marad a cucc. A megmenekült csonthéjasok és aszalványok se nagyon reménykedjenek, vágd őket durván durvára.A turmixolt pépet gyúrd össze egy nagy tálban, az ott figyelő gabonapehellyel és minden egyéb hozzávalóval. Pihengessen a massza kicsit, míg beállítod a sütőt 170 fokra és jól kiolajozol egy kisebb tepsit. A leendő fincsi müzlikeveréked simítsd a tepsibe és jól nyomkodd le, főleg a széleket, majd süsd 20 percig!
Ha már teljesen kihűlt, vágd mókuspocakhoz illő szeletekre és figyeld, ahogy elkapkodják a legkisebbek is! :) Állítsd össze kedvenc ízeidből a saját műzliszeletedet! Próbáld ki pl. a banános-kókuszos változatot is, érdemes! Jut eszembe! Megbolondíthatod fahéjjal vagy mézeskalács fűszerkeverékkel is! Szerinted?
Gazdagíthatod a csemegét házi csokidarabkákkal. Ezt a változatot hívjuk “Ejnye-bejnye müzli"-nek! :) * A lenmag nagyon egészséges kis apróság!
Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine cu zaharul. Se pun galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. Se amesteca usor si se toarna in tava. Se coace la 18...
Elkészítési idő:Az elkészítése nagyon egyszerű. Valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve palacsintatésztává dolgozzuk. Olajjal kikent palacsintasütőben, közepes lángon (nagy lángon sütve szakadni...
Elkészítési idő:Főzd meg a kávét és keverd el az alkoholos itallal (amarettóval vagy rummal). Hagyd langyosra hűlni. Válaszd szét a tojásokat fehérjére és sárgájára. A cukorral keverd habosra a sá...
Elkészítési idő: