• 2 bögre (2x2 dl) gabonapehely - általában zab, de lehet vegyesen is rozs, búza, árpa
• 2 alma
• 1 nagy marék csonthéjas - dió, mogyoró, kesudió, mandula... ami van, vagy amit szeretsz
• 1 csésze (1 dl) mazsola
• 5 szem aszalt szilva
• 2 ek lenmag* vagy natúr szotyi, tökmag, szezámmag...
• 1 ek cukor - elhagyható
• ½ dl víz
• 1 ek olaj a tepsi kikenéséhez
A mosolygós almákat kockázva, héjastul dobd a turmixba, ugorjanak utánuk az aszalt gyümik és a diófélék nagy része. Öntsd nyakon a bandát pici vízzel és wrmmm - wrmmm!! Nem baj, ha kicsit darabos marad a cucc. A megmenekült csonthéjasok és aszalványok se nagyon reménykedjenek, vágd őket durván durvára.A turmixolt pépet gyúrd össze egy nagy tálban, az ott figyelő gabonapehellyel és minden egyéb hozzávalóval. Pihengessen a massza kicsit, míg beállítod a sütőt 170 fokra és jól kiolajozol egy kisebb tepsit. A leendő fincsi müzlikeveréked simítsd a tepsibe és jól nyomkodd le, főleg a széleket, majd süsd 20 percig!
Ha már teljesen kihűlt, vágd mókuspocakhoz illő szeletekre és figyeld, ahogy elkapkodják a legkisebbek is! :) Állítsd össze kedvenc ízeidből a saját műzliszeletedet! Próbáld ki pl. a banános-kókuszos változatot is, érdemes! Jut eszembe! Megbolondíthatod fahéjjal vagy mézeskalács fűszerkeverékkel is! Szerinted?
Gazdagíthatod a csemegét házi csokidarabkákkal. Ezt a változatot hívjuk “Ejnye-bejnye müzli"-nek! :) * A lenmag nagyon egészséges kis apróság!
A lisztet a szódabikarbónával, kakaóval cukorral elkeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A tojással és annyi tejjel, hogy összeálljon, tésztát gyúrunk. A tésztának a 2/3-ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral robotgépben kikeverjük, majd hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt banánokat, aztán a tojást, a vaníliát, végül a sütőporral elkevert lisztet. Muffin...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz