Családireceptkönyv.hu

Műzli szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 2 bögre (2x2 dl) gabonapehely - általában zab, de lehet vegyesen is rozs, búza, árpa
• 2 alma
• 1 nagy marék csonthéjas - dió, mogyoró, kesudió, mandula... ami van, vagy amit szeretsz
• 1 csésze (1 dl) mazsola
• 5 szem aszalt szilva
• 2 ek lenmag* vagy natúr szotyi, tökmag, szezámmag...
• 1 ek cukor - elhagyható
• ½ dl víz
• 1 ek olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:


A mosolygós almákat kockázva, héjastul dobd a turmixba, ugorjanak utánuk az aszalt gyümik és a diófélék nagy része. Öntsd nyakon a bandát pici vízzel és wrmmm - wrmmm!! Nem baj, ha kicsit darabos marad a cucc. A megmenekült csonthéjasok és aszalványok se nagyon reménykedjenek, vágd őket durván durvára.A turmixolt pépet gyúrd össze egy nagy tálban, az ott figyelő gabonapehellyel és minden egyéb hozzávalóval. Pihengessen a massza kicsit, míg beállítod a sütőt 170 fokra és jól kiolajozol egy kisebb tepsit. A leendő fincsi müzlikeveréked simítsd a tepsibe és jól nyomkodd le, főleg a széleket, majd süsd 20 percig!
Ha már teljesen kihűlt, vágd mókuspocakhoz illő szeletekre és figyeld, ahogy elkapkodják a legkisebbek is! :) Állítsd össze kedvenc ízeidből a saját műzliszeletedet! Próbáld ki pl. a banános-kókuszos változatot is, érdemes! Jut eszembe! Megbolondíthatod fahéjjal vagy mézeskalács fűszerkeverékkel is! Szerinted?

Trükkök, tippek, praktikák:


Gazdagíthatod a csemegét házi csokidarabkákkal. Ezt a változatot hívjuk “Ejnye-bejnye müzli"-nek! :) * A lenmag nagyon egészséges kis apróság!

Műzli szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
zserbó
zserbó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Epres-pudingos süti
Epres-pudingos süti

A tojásfehérjéket habbá verjük. A sárgáját a 6 ek cukorral habosra keverjük kézi mixerrel, hozzáadjuk a 4 ek tejet, majd a sütőport, vaníliás cukrot és a lisztet. Maj...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Krémes - Skót krémes
Krémes - Skót krémes

1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarint és elkezdjük összemorzsolni. 2. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot. 3. Ezután a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Puncs mignon
Puncs mignon

4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, 10 deka porcukrot a habbal elkeverünk, kissé felverjük és hozzáadunk 4 tojás sárgáját. Azután összekeverjük 10 és fél deka liszttel, majd vaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk