menu

Családireceptkönyv.hu

Vendégség szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:30 dkg sima liszt,20 dkg vaj,2 tojás sárgája,1 ek víz, 2 ek rum,1/2 cs.sütőpor,5 dkg porcukor,..Ezt jól össze gyúrni-2 részre osztani kinyújtani az egyiket kizsírozott tepsibe tenni:::::Töltelék,:6 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral kikeverni hozzá adunk 6 drb reszelt almát ::ha kicsik akkor 8 drb alma :::::AZ ALMA LEVÉT NEM KINYOMNI:::::20dkg darált diót 2 ek kakaót 6 tojás felvert habját,1 cs sütőport,2-3 ek zsemlemorzsát......Ezt ráönteni a tepsiben lévő tésztára és ráhelyezni a másik gyúrt tésztát.170 fokos sütőbe megsütni ha kihűl . csoki máz kerül a tetejére,,de lehet más fajta is . — Pelbárt Ibolya Brigitta és Erzsébet Toth társaságában

Elkészítés:


Hozzávalók:30 dkg sima liszt,20 dkg vaj,2 tojás sárgája,1 ek víz, 2 ek rum,1/2 cs.sütőpor,5 dkg porcukor,..Ezt jól össze gyúrni-2 részre osztani kinyújtani az egyiket kizsírozott tepsibe tenni:::::Töltelék,:6 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral kikeverni hozzá adunk 6 drb reszelt almát ::ha kicsik akkor 8 drb alma :::::AZ ALMA LEVÉT NEM KINYOMNI:::::20dkg darált diót 2 ek kakaót 6 tojás felvert habját,1 cs sütőport,2-3 ek zsemlemorzsát......Ezt ráönteni a tepsiben lévő tésztára és ráhelyezni a másik gyúrt tésztát.170 fokos sütőbe megsütni ha kihűl . csoki máz kerül a tetejére,,de lehe

Vendégség szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Málna - Málnahabos piskótarolád
Málna - Málnahabos piskótarolád

1. A piskótához a fehérjéket a sóval, és a cukor felének kanalankénti és fokozatos hozzáadásával vágható keménységű, fényes habbá verem. 2. A sárgáját a maradék 4 dkg cukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
553. Mézes lap
553. Mézes lap

A hozzávalókat egy lábasba mérjük, és elkezdjük melegíteni. Folyamatosan kevergetjük, vigyázzunk, nehogy odaégjen. Akkor van készen, ha karamelizálódik, és szép aranybarna színt ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Breton vajas keksz
Breton vajas keksz

A puha vajat nem, nem margarint) habosra keverjük a cukorral. Apránként hozzászitáljuk a lisztet, jó eldolgozzuk vele. Lisztezett munkafelületre öntjük a tésztát (ami inkább mass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Boszorkányujj
Boszorkányujj

A lisztet a vajjal, cukorral, tojással és darált dióval összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 10 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat hosszú, keskeny „ujjformájúra” alakítjuk...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk