menu

Családireceptkönyv.hu

Négy emelet mennyország


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a kakaós keksz réteghez:

1 csomag győri édes kakaós keksz (180 g)
30 g puha vaj
annyi tej, hogy kicsit összeálljon

Világos kekszréteghez:

15 dkg darált háztartási keksz
1 evőkanál porcukor
30 g puha vaj
annyi tej, hogy kicsit összeálljon

Túrós krémhez:

250 g túró
2 dl tejszín

1 cs. habfixáló (dr. Oetker)
4 és 3 evőkanál porcukor
1 cs. vaníliás cukor

Vaníliás krémhez:

6 dl tej
2 csomag vanília puding
6-8 evőkanál kristálycukor ízlés szerint
100 g puha vaj 2 evőkanál porcukorral habosra keverve

A tetejére:

3 dl tejszín

1 cs. habfixáló (dr. Oetker)
3-4 evőkanál porcukor ízlés szerint

Elkészítés:



Kell egy 22 cm átmérőjű tortaforma, amibe a rétegeket fogjuk belesimítani a következő sorrendben.
A legalsó kakaós réteghez a kekszet ledaráljuk és a puha vajjal elmorzsoljuk, majd egy kevés tejjel nagyjából összeállítjuk, nem baj ha kicsit darabosnak tűnik, mert jobban bele tudjuk nyomkodni a formába.

Utána a világos kekszréteget is hasonlóan elkészítjük, majd a kakaós rétegre nyomkodjuk.
A túrót a 4 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral villával jól kikeverjük és félretesszük.
A tejszínt a cukorral elkezdjük verni, majd pár perc múlva a habfixálót is hozzáadjuk és kemény habbá verjük.
A habot és a túrót szilikonlapáttal vagy fakanállal összekeverjük, majd rásimítjuk a kekszrétegekre.
Letakarjuk és hűtőbe tesszük míg a pudingos krémet elkészítjük.
A pudingokat a tejjel és cukorral sűrű krémmé főzzük, majd hideg vízbe tesszük hűlni, de közben többször átkeverjük, hogy ne csomósodjon meg.
Ezalatt a vajat a 2 evőkanál porcukorral habosra keverjük.
Mikor a puding már kihűlt, robotgéppel belekeverjük a habosított vajat, majd a túrókrémre simítjuk.
A tetejére a tejszínt a cukorral és a habfixálóval, a már előbb leírtak szerint felverjük, majd a torta tetejére simítjuk.
Darabolt étcsokoládéval megszórjuk, majd fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Filléres habos diós
Filléres habos diós

A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Tejfölös epres süti
Tejfölös epres süti

A tejfölt kikeverem porcukorral és vaníliás cukorral. Egy közepes tortaforma aljára rakok egy sor piskótát, az oldalát pedig kirakom háztartási keksszel, hogy később könnyen le le...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Diós krémes liszt nélkül
Diós krémes liszt nélkül

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gertrúd
Reszelt túrós
Reszelt túrós

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 2 felé osztom, végül az egyiket nyersen lereszelem egy tepsibe. A túrót a cukrokkal és a tojássárgájával összekeverem. A tojásfehérjéket kemé...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk