8 szikkadt kifli vagy kalács
1,2 l tej
1 zacskó vaníliás pudingpor
3-4 alma,
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál fahéj
5 dkg vaj
cukor
A kifliket felkarikázzuk, kirakjuk vele egy tepsi alját, egyenletesen leöntjük 6 dl forralt tejjel. 6 dl tejből elkészítjük a pudingot. A 3 tojássárgáját elkeverjük a vajjal, 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral és a felvert tojásfehérjékkel. A felét szépen a kiflikarikákra kenjük. Jöhet rá egy sor az almagerezdekből, pici fahéjas cukorral megszórjuk. Ismét a tojásos massza, majd kiflikarikák következnek. Végül a tetejét is megszórjuk cukros fahéjjal. 25 percig sütjük 180 fokon, míg a cukor elkezd karamellizálódni. Hidegen, a pudinggal tálaljuk, tejszínhabbal megkoronázhatjuk.
A cukrot a vajjal és a csokival felolvasztjuk. Minden további hozzávalót egy tálba öntünk. Ha a vaj, a cukor és a csoki felolvadtak, hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. Egy fakanálla...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez a hozzávalókat (a meggy kivételével) összekeverjük. A vajat megolvasztjuk, kikenjük vele a muffin formát. A két réteslapot egyenként 12-12 egyenlő részre vágjuk vag...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük. A vajat krémesre keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a tojásokat, majd az egészet belekeverjük a kakaós lisztbe. A massza 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA diót megpirítom és a lapítón a nyújtófával összetöröm A tojások fehérjéből kemény habot verek ehhez hozzáadom a cukrot és addig verem míg elolvad ezután óvatosan belekavar...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű