Családireceptkönyv.hu

Almás zabpelyhes piskóta krémsajttal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(20x20-as formához, 16 kocka)

12 dkg zabpehely vagy zabpehelyliszt
6 gr szódabikarbóna
3 gr sütőpor
1kk. őrölt fahéj késhegynyi
őrölt szegfűszeg és őrölt szerecsendió
3 nagyobb alma
5 dkg vaj, megolvasztva
1 nagyobb tojás
10 dkg cukor
1 tk. vaníliakivonat/ 1 vaníliáscukor

20 dkg natúr krémsajt
1 ek citromlé
1 citrom lereszelt héja
7 dkg porcukor
2 ek. durvára vágott dió

Elkészítés:


A zabpehelylisztet (ha a zabpelyhet kávédarálóban megdaráltam, máris van zabpehelylisztünk) a szódabikarbónával, sütőporral és a fűszerekkel elkevertem.
Az almákat meghámoztam, kimagoztam,kockára vágtam és botmixerrel pürésítettem.
Az almapépbe mixeltem az olvasztott vajat, a tojást és a cukrot. Hozzáadtam a vaníliakivonatot, majd a száraz hozzávalókkal simára kevertem.
Sütőpapírral bélelt formába tettem és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig – tűpróbáig – sütöttem.
A krémsajtot 2-3 percig a mixer legmagasabb fokozatán habosítottam a porcukorral, citromlével és a citrom lereszelt héjával.
A kihűlt sütire kentem, durvára vágott dióval megszórtam a tetejét.

Almás zabpelyhes piskóta krémsajttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Hideg csokimáz - nem kell főzni, mert biztos hogy mi
Hideg csokimáz - nem kell főzni, mert biztos hogy mi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis fatörzs
Csokis fatörzs

Az egész tojásokat a cukorral addig keverem amíg habos,krémes lágy masszát nem kapok,majd apránként beleszitálom a lisztet és a sütőport majd végül beleöntöm az olajat. Szilikonos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gesztenyés brownie (Sóbors)
Gesztenyés brownie (Sóbors)

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Vajazzunk ki egy 22x22 centis jénait vagy sütőformát. Az étcsokoládét daraboljuk össze, a vajat vágjuk kisebb kockákra, majd vízgőz felett mele...

Elkészítési idő: 15+50
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vaníliakrémes mámor
Vaníliakrémes mámor

A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot is és jól összedolgozzuk. Ha a tészta állag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk