25 cm átmérőjű tortaformához:
25 gramm kókuszliszt
75 gramm darált dió
4 nagy tanyasi tojás
3- 4 evőkanál édesítés
2 evőkanál kókuszolaj
vanília esszencia
őrölt fahéj
pici só
~ 600 gramm alma (hámozva, cikkekre vágva)
2 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál édesítés
őrölt fahéj
A sütőnket előmelegítjük kb. 175 Celsius fokra.
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
- A kókuszolajat melegíteni kezdjük az édesítésként használt cukorral, mézzel, aki amit szeret vagy használ a diétájában. Beleforgatjuk az almákat, megszórjuk egy kis őrölt fahéjjal és időnként óvatosan megkeverve félpuhára pároljuk.
- Ha elkészült félretesszük hűlni
- A finomra darált diót összekeverjük az átszitált kókuszliszttel. Tehetünk ebbe is egy csipet őrölt fahéjat.
- A tojásokat szétválasztjuk, a tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, a tojások sárgáját az édesítéssel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vanília esszenciát és az olvasztott kókuszolajat.
- Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd nagyon vékonyan kiolajozzuk. Szép sorban elrendezzük az almaszeleteket és ráöntjük az edényben maradt karamelles-almalét
- A diós-kókuszlisztes részt összekeverjük a tojássárgás keverékkel és egy pici tojásfehérje habbal lazítjuk.
- Végül óvatosan, egy habverővel alulról felfelé keverve, belevegyítjük a többi tojásfehérje habot, és a kapott tésztát az almaszeletekre öntjük, kissé elegyengetjük.
- 175 Celsius fokon, ~ 30 perc alatt aranybarnára sütjük a tortánkat.
- Ha kisült, óvatosan körülvágjuk, lekapcsoljuk róla a tortaformát és egy tányérra borítjuk.
Először a piskóta lapot készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgájákat kihabosítjuk a cukorral, elkeverjük benne a tejfölt, majd összefo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaóport, a cukrot, a dióval és az olvasztott vajjal együtt hozzákeverjük a darált kekszhez és adjunk hozzá annyi kávét, amennyivel a tésztát össze tudjuk állítani. Ha elkészült...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Lépés A keverőtálba beletenni a porcukrot, majd hozzáadni az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverni (legalább háromszoros mennyiséget kapjunk!). 2. Lépés Ekkor...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesAz almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn legyaluljuk. Lábasba töltjük, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű