A tésztához:
• 2 tojás
• 1 bögre porcukor
• 1/2 bögre olvasztott vaj
• 1 bögre tej
• 1 csomag sütőpor
• 2 bögre rétesliszt
A tetejére:
• 1/2 bögre kókuszreszelék
• 1/2 bögre porcukor
A megsült forró tészta tetejére:
• 1 bögre habtejszín (nem kell felverni)
A díszítéshez:
• kevés porcukor
• kókuszreszelék
A méréshez használt bögre mérete 3 dl. A tojásokat egészben felverjük, majd tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. Kivajazott, 20 × 30 cm-es tepsibe simítjuk, megszórjuk a fél bögre kókuszreszelékkel, majd a fél bögre porcukorral. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha magas a süti, akkor tűpróbával ellenőrizzük. (Ha alacsonyabbat akartok, akkor tegyétek nagyobb tepsibe!) A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk, a tészta gyönyörűen magába szívja. A kihűlt tésztát szeleteljük, megszórjuk vékonyan porcukorral és kókuszreszelékkel
Az élesztőt langyos ,cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal és többi hozzávalóval összedolgozzuk. Sima felületű,jól kezelhető tésztát kell kapnunk. kelesztjük a duplájára m...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd egy fóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.Közben a töltelékhez lereszeljük az almát és az édesítővel,fehéjjal,pici citromlével felf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGelatina se pune la inmuiat (eu o pun cu o seara inainte de a ma apuca) in jumatate cana lapte caldut. Ananasul se pune la scurs. Galbenusurile se amesteca cu zaharul (nu cum...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön összekeverjük a száraz és a nedves összetevőket, majd a kettőt habverővel elegyítjük. Szilikonos zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 190°C-on 45-50 perc alatt ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű