15 dkg maláta,
6 liter víz,
1 dkg komló,
20 dkg cukor
10 literes fazékban főzzük másfél óráig. Amikor kihűlt leszűrjük, veszünk ki belőle egy pohárral amibe elmorzsolunk 1 dkg élesztőt, jól eldolgozzuk és beleöntjük a leszűrt sörbe. Üvegekbe rakjuk és hideg helyen hagyjuk érni.
Fűszeres, török ételek szenzációsan frissítő, nyári kísérője ez a házi joghurtital, az ayran. Összeöntjük a joghurtot a vízzel. Sózzuk és beleszórjuk a friss mentát. Botmixerrel az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet és a cseresznyét kimagozzuk. A magokat morzsában összetörjük, és a gyümölcslevével meg húsával együt széles szájú befőtes üvegbe töltjük.Cukorból kevés vízzel szörpöt föz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA vizet és a cukrot összeforraljuk Hozzáadjuk a gyömbért, a lime reszelt héját és a gyomorkeserűt. Még 1 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni és leszűrjük. Hozzákeverjük a pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű