3 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek víz (forró)
1 db tojássárgája
3.5 dl rum
4.5 dl habtejszín
40 dkg sűrített tej
Egy tálban elkeverjük a kakót a forró vízzel.
A tojássárgáját kissé felverjük, és az összes hozzávalóval együtt a kakaóhoz keverjük.
Kézi habverővel simára dolgozzuk, és szűrőn át sterilizált üvegekbe töltjük.
Lezárva, hűtőben tároljuk, max. 1 hónapig.
2dc kristálycukrot karamelizálni, 2doboz tejszínt beleöntjük de ne forrjon fel, 1kiszacskó capuccino 1dl vízzel leforrázni, amikor kihül minden összekeverjük 1dc rummal vagy vodkáv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtojássárgáját porcukorral jól kikeverni. Bele öntjük a habtejszínt, a 2 cs vaníliás cukrot, 1/2 l vodkát és 2 dl 3.5 %-os tejet. Legalább 1 hétig hagyjuk összeérni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 kg kimagvalt érett meggyből gyümölcspréssel kinyertünk 2.4 liter rostos meggylevet, amit ráöntöttünk 3 kg cukorra és hozzáadtunk egy evőkanál citromsavat. Amennyi liter meggylevü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden reszelve vagy szeletelve. Felönteni vízzel és összeturmixolni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű