1 egész csirkemell filé
fűszerek (só,bors,cayenne bors,kakukkfű,fokhagyma,csili)
1 fej hagyma
1 ek. zsír
1 kis konzerv fehér vagy vörös bab
2-3 ek. paradicsompüré
csipet cukor vagy édesítő
2 db paprika
tortilla lapok
pár jégsaláta levél
4 paradicsom
1 doboz tejföl
A csirkemell filéket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a fűszeres csirkéket. Tedd hozzá a babot, a paradicsompürét, a cukrot, a csíkokra vágott paprikát, rottyants egyet rajta. Ízesítsd utána, ha nem elég csípős, mert a mexikói ételekre jellemző ez az erős íz * persze, ki hogy szereti. A készen vett tortilla lapokat töltsd meg vele. Előtte a lapokat egy pillanatra mártsd forró olajba, vagy száraz serpenyőben melegítsd meg mind a két oldalát. Így válik formázhatóvá. A mexikóiak köretnek szívesen használják a nemzeti színeiket: pirosat, fehéret, zöldet. Csíkokra vágott jégsaláta, paradicsom, tejföllel leöntve. A helyiek még babpürét is szoktak mellé adni.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, a hús mindkét oldalát elősütjük egy-egy perc alatt. A szeleteket tűzálló tálba tesszük egy...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA kacsamájat 1 éjszakára tejbe áztatjuk. Másnap papírtörlővel óvatosan felitatjuk róla a nedvességet. A felkockázott hájhoz kevés ( kb 1/2 dl) vizet adunk, kis lángon - hogy ne é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk 15 dkg reszelt trappista sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű