1 egész csirkemell filé
fűszerek (só,bors,cayenne bors,kakukkfű,fokhagyma,csili)
1 fej hagyma
1 ek. zsír
1 kis konzerv fehér vagy vörös bab
2-3 ek. paradicsompüré
csipet cukor vagy édesítő
2 db paprika
tortilla lapok
pár jégsaláta levél
4 paradicsom
1 doboz tejföl
A csirkemell filéket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a fűszeres csirkéket. Tedd hozzá a babot, a paradicsompürét, a cukrot, a csíkokra vágott paprikát, rottyants egyet rajta. Ízesítsd utána, ha nem elég csípős, mert a mexikói ételekre jellemző ez az erős íz * persze, ki hogy szereti. A készen vett tortilla lapokat töltsd meg vele. Előtte a lapokat egy pillanatra mártsd forró olajba, vagy száraz serpenyőben melegítsd meg mind a két oldalát. Így válik formázhatóvá. A mexikóiak köretnek szívesen használják a nemzeti színeiket: pirosat, fehéret, zöldet. Csíkokra vágott jégsaláta, paradicsom, tejföllel leöntve. A helyiek még babpürét is szoktak mellé adni.
A mustáros csirkeragu elkészítéséhez a vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apró csíkokra vágott csirkehúst. Fehéredésig sütjük a csirkét, majd fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a húst csíkokra vágjuk a hagymákat karikázzuk. A húst össze keverjük a fűszerekkel és az olajjal, majd hűtőbe tesszük. A burgonyát megtisztítjuk nagyobb hasábokr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMarinád Az összes hozzávalót egy kis tálkában összekeverjük. Gyros A marinádba rakjuk a húsokat, majd hűtőben minimum 20 percet állni hagyjuk, de természetesen m...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. 2. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb.) megszórju...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz