0,5 kg finomra darált kókuszreszelék
10 dkg fekete csokoládé
10 dkg jászvaj (ghee)
Paleolit édesítő (stevia, xukor)
10 dkg durvára darált csonthéjas vagy mag (ami van otthon – dió, török mogyoró, kesudió, mandula stb. – vegyesen vagy külön csak egyféle)
Kávé – annyi, hogy a massza összeálljon
Zsírpapír vagy alufólia
Diszitésként mehet bele aszalt gyümölcs, mandula reszelék stb.
Egy tálba tedd bele a 0,5 kg finomra darált kókuszreszeléket
Önts bele 10 dkg olvasztott jászvajat
Fekete kávéban olvassz fel 10 dkg csokoládét
Durvára, de apró szeműre, darálj meg valamilyen magot vagy diót, és keverd bele a masszába
Ízlésed szerint tegyél édesítőt a keverékedbe
Önts a tésztába annyi fekete kávét, hogy a massza összeálljon
Készíts elő egy nagyobb zsírpapír vagy alufólia lapot, erre
halmozd – a lap elejére - hosszában, henger alakban a tésztát
A papírt vagy alufóliát görgesd fel, a lap végeit biztonságosan
nyomkodd vissza, és tedd a szalámit a mélyhűtőbe
Készíts előrelátóan kisebb rudakat, és így csak mindig annyit
vegyél elő, amennyire szükséged van
1-2 óra múlva már kiveheted, és várj, míg vágható lesz
Az egész tojásokat a cukorral 1/2 órát keverjük, azután hozzákeverjük a lisztet, amivel pár percig még keverjük és végül az összevágott kevés liszttel elkevert gyümölcsöket. Gyors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a puha vajat es a reszelt citrom hejat habosra keverjuk. Hozzaadjuk a vanilia eszenciat a tojasok sargajat egyenkent , mindig akkor adjuk hozza a kovetkezot, mikor az elo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTÉSZTA az összetépkedett tésztákat összekevertem a mázzal rummal...kicsit hűlni hagytam és golyókat formáztam belőle majd reszelt kókuszba megforgattam MÁZ az anyagokat összef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160 C fokra. A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük. A puha vajat a kétféle cukorral robotgéppel habosra keverünk, majd hozzáadjuk a tojás sárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű