0,5 kg finomra darált kókuszreszelék
10 dkg fekete csokoládé
10 dkg jászvaj (ghee)
Paleolit édesítő (stevia, xukor)
10 dkg durvára darált csonthéjas vagy mag (ami van otthon – dió, török mogyoró, kesudió, mandula stb. – vegyesen vagy külön csak egyféle)
Kávé – annyi, hogy a massza összeálljon
Zsírpapír vagy alufólia
Diszitésként mehet bele aszalt gyümölcs, mandula reszelék stb.
Egy tálba tedd bele a 0,5 kg finomra darált kókuszreszeléket
Önts bele 10 dkg olvasztott jászvajat
Fekete kávéban olvassz fel 10 dkg csokoládét
Durvára, de apró szeműre, darálj meg valamilyen magot vagy diót, és keverd bele a masszába
Ízlésed szerint tegyél édesítőt a keverékedbe
Önts a tésztába annyi fekete kávét, hogy a massza összeálljon
Készíts elő egy nagyobb zsírpapír vagy alufólia lapot, erre
halmozd – a lap elejére - hosszában, henger alakban a tésztát
A papírt vagy alufóliát görgesd fel, a lap végeit biztonságosan
nyomkodd vissza, és tedd a szalámit a mélyhűtőbe
Készíts előrelátóan kisebb rudakat, és így csak mindig annyit
vegyél elő, amennyire szükséged van
1-2 óra múlva már kiveheted, és várj, míg vágható lesz
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukorral és sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, végül a tejfölt, éslisztezett felületen jól kidolgozzuk a tésztát.Ezutá...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KözepesA tésztaalap elkészítése: aprítógép segítségével dolgozzuk jó alaposan össze az őrölt mandulát, a diót és a datolyát. Néhány perc elteltével a keveréknek morzsás tésztaállagúnak ke...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd minden hozzávalót hozzáadunk, és jól eldolgozzuk. 2. Híg, folyékony tésztát kapunk, nem kell megijedni. 3. Tepsibe öntjük (kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű