2 evőkanál extra finomra darált szódabikarbóna
2 evőkanál tisztított extra finomra darált tojáshéjpor
2 evőkanál extra finomra darált xilit vagy stevia por (opcionális)
20 csepp illóolaj (fodormenta, borsmenta)
hidegen sajtolt olaj, amennyit felvesz a por a fogkrém állagig
Ha valaki nem szereti az ilyen macerás dolgokat, akkor a szódabikarbónát és a tojáshéjport 1:1 arányban használhatja fogporként, kávédarálóban szoktam finomra darálni. A nedves fogkefét kell belemártani a porba. Ez is tökéletesen megteszi. Én kicsit lusta vagyok, így ennél szoktam maradni.
A tojáshéjat így lehet ehetően tisztává varázsolni:
Azelőtt tisztítjuk, mielőtt feldolgozásra kerülne a tojás. Vizes rongyot szódabikarbónába mártasz, majd ledörzsölöd vele a pecsétnyomot és az egyéb szennyeződéseket a tojásról, majd öblíted. Ezután feltörheted a tojásokat, garantáltan kórokozó mentes és tiszta lesz. Végül leöblíted róla a fehérjét, végül kiszárítod. Így már darálható állapotban van."
"A fogon jelentkező elszíneződés legtöbb esetben a kávétól, teától, vörösbortól, dohányzástól alakul ki. A szódabikarbóna tulajdonképpen megszünteti a foltok elszíneződését, fehérebbé, csillogóbbá teszi fogainkat, mindemellett eltávolítja a fogkövet is. Néhány hét alatt óriási változásnak lehetsz szemtanúja a szádban. Minden kórokozó nagy ellensége a szódabikarbóna, ami a szánkban lévő problémák hátterében áll. Tartós használatával nemcsak a fogszuvasodási problémáktól szabadulhatunk meg, hanem a fogkőtől és szájszagtól is és megkíméltük magunkat a különféle hatását tekintve megbízhatónak nem számító fogkrém adalékanyagoktól. Aki keresgél sokat olvashat különféle rémtörténeteket a fluoridról, Sodium Laurel Sulfate-ról, az aszpartamról, szacharinról, stb. Alternatív, otthoni fogkrém használatával ezektől mind megóvhatjuk magunkat. Kicsit furcsa lesz eleinte a sós íze, de néhány nap alatt meg lehet szokni. A frissesség, csillogó, egészséges fogak és íny mindenért kárpótolni fog. Én évek óta ezt használom, semmilyen fogászati problémám nincs, pedig azelőtt a fogorvosom azt mondta, hogy genetikai örökségem miatt romlanak ilyen mértékben a fogaim.
Lágy, ragadós kelttésztát dagasztok, a hagyományos kézi mixer is simán elviszi. Duplájára kelesztem, majd körülbelül egyforma darabokra szedem. 7-8 darab szokott kijönni. Gömbölyít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket kettévágjuk és a végüket szintén levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével kivájjuk a kiflik belsejét, így tölcséreket kapunk, amiket megtöltünk a következő töltelék...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Egy edénybe beleállítunk egy szűrőt, abba pedig egy sűrű szövésű textíliát, pl. vászonanyagot. Beleöntjük a tejfölös joghurtot, beborítjuk az anyag le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret hosszába, majd keresztbe beirdalom. Nem vágom teljesen el, hogy egyben maradjon. Sajtot teszek bele. Összekeverem a vajat a póréhagymával, a fokhagymával és a sóva...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű