menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos-kókuszos kréker


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg kókuszliszt
2 dkg lenmagliszt
3 dkg mák (egész)
2 dl langyos víz
1/4 tk. só (ízlés szerint)
2 ek. olvasztott kókuszolaj vagy zsír

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a vizet, keverd el, majd az olvasztott kókuszolajat is dolgozd bele. Ha esetleg száraz lenne a tészta, akkor 1-2 evőkanál vizet tegyél még hozzá. Tedd a tésztát egy sütőpapír közepére, tegyél rá egy másik darab sütőpapírt és nyújtsd ki minél vékonyabbra. Pizzavágóval vagy derelyevágóval vágd fel kisebb darabokra, előmelegített 180 fokos sütőben süsd 15-20 percig, ez attól is függ milyen vastagra van nyújtva. Akkor lesz jó ropogós, ha kicsit megpirul, de figyelj oda, ne égjen meg. Hagyd kihűlni, ezután már eheted is. Nálunk ez elfogyott egy este alatt, de gondolom dobozban tárolható, bár én inkább papírzacskóban tárolnám, hogy ne puhuljon meg.

Mákos-kókuszos kréker

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukkinis-répás parmezánchips
Cukkinis-répás parmezánchips

A sárgarépát és a cukkinit lereszeljük.Egy tálba rakjuk a reszelt cukkinit és répát, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot és egy csipet borsot.Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gm mézes-diós kocka
Gm mézes-diós kocka

Kezdjük a felső réteggel, mert ennek picit hűlnie kell. Elkezdjük karamellizálni a 8 dkg cukrot, majd mikor már felolvadt, hozzáadjuk a mézet, kis keverés után az összetört (nem d...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bodzaszörp télire
Bodzaszörp télire

A bodzavirágot átvizsgáljuk, a zöld részektől megtisztítjuk, és egy nagy tálba tesszük. mosás nélkül A citromot felszeleteljük, összekeverjük a bodzavirágokkal, majd a vízzel fe...

Elkészítési idő: 35
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Hargitai sertésragu
Hargitai sertésragu

Az olajat megmelegítjük, majd rátesszük a húst és jól lepirítjuk. Mikor szép barna, hozzáadjuk a zúzott vagy présel fokhagya 1/4-ét. Párszor átkeverjük, majd hozzáadjuk a paradics...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk