hozzávalók / 4 adag
A tésztához
50 dkg finomliszt
2.5 dkg élesztő
1 dl tej
0.5 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
280 ml kefir
1 db tojás
A sütéshez és a tálaláshoz
5 dl napraforgó olaj
3 gerezd fokhagyma
150 g tejföl
20 dkg sajt
elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk.
Az élesztőt a cukorral megfuttatjuk a langyos tejben.
A liszthez hozzáadjuk a sót, a tojást és a kefírt, majd jó lágy tésztává dolgozzuk. Gyúrjuk kb. 10 percet intenzíven, amíg a tészta egybe nem áll.
Kelesztjük fél órát, majd átgyúrjuk megint.
Kelesztem ismét fél órát. Kis gombócokat formálunk, és tovább kelesztjük kb. még fél órát.
Olajat forrósítunk. Vizes kézzel formázzuk a lángosokat, és kisütjük őket.
Sózzuk, teszünk rá fokhagymát, tejfölt és sajtot.
1. A burgonyát enyhén sós vízben héjastól megfőzöm, ügyelve arra, hogy ne főjön szét. Hagyom kicsit kihűlni. 2. Közben összekevertem a juhtúrót a tejföllel, a kaporral, a petre...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított sárgarépát felcsíkozzuk,vagy aprózzuk. A lehető legvékonyabbra,hogy könnyen átpuhuljon. Amint puhul,mehet hozzá a többi meghámozott gyümölcs. Teljesen puhára főzz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűEgy lábasban felhevítjük az olajat, és félig puhára dinszteljük a vékonyra szeletelt hagymát, reszelt gyömbért és fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket: a kurkumát, római köményt, ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat tálba rakom a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű