menu

Családireceptkönyv.hu

KEFIRES LÁNGOS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



hozzávalók / 4 adag
A tésztához

50 dkg finomliszt
2.5 dkg élesztő
1 dl tej
0.5 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
280 ml kefir
1 db tojás

A sütéshez és a tálaláshoz

5 dl napraforgó olaj
3 gerezd fokhagyma
150 g tejföl
20 dkg sajt

Elkészítés:


elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk.
Az élesztőt a cukorral megfuttatjuk a langyos tejben.
A liszthez hozzáadjuk a sót, a tojást és a kefírt, majd jó lágy tésztává dolgozzuk. Gyúrjuk kb. 10 percet intenzíven, amíg a tészta egybe nem áll.
Kelesztjük fél órát, majd átgyúrjuk megint.
Kelesztem ismét fél órát. Kis gombócokat formálunk, és tovább kelesztjük kb. még fél órát.
Olajat forrósítunk. Vizes kézzel formázzuk a lángosokat, és kisütjük őket.
Sózzuk, teszünk rá fokhagymát, tejfölt és sajtot.

KEFIRES LÁNGOS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
EPEKÍMÉLŐ PRAKTIKA....DINSZTELT HAGYMÁNÁL
EPEKÍMÉLŐ PRAKTIKA....DINSZTELT HAGYMÁNÁL

A dinsztelt vöröshagymától ég a gyomrom ezért az olyan ételeknél ahol ezzel kell csinálni a hagyma dinsztelésekor egy evőkanál vizet is teszek hozzá.Amíg elfől a víz addig távoznak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Házi májkrém (paleo)
Házi májkrém (paleo)

1. változat (főzve) A kisebb darabokra vágott csirkemájat tedd fel annyi szűrt vízzel a gázra, amennyi épp ellepi és tedd még hozzá egészben a fokhagyma gerezdeket, a fél hagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Libanci
Libanci

A lisztet a tojásokkal, a cukorral, a sóval, az élesztővel és a langyos tejjel simára keverjük. Bő fél órát, letakarva hagyjuk kelni. Ez a tészta kicsit sűrűbb állagú lesz, mint a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült hagymakarikák
Sült hagymakarikák

A hagymát pucold meg, vágd körülbelül egy centi vastag szeletekre, majd szedd szét a karikákat. A lisztet, a tojást, a borsot, a sót, a sütőport és a szódát habverővel keverd simár...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk