15 dkg teljes kiőrlésű tönköly lisztből
1 dkg élesztő
1,8 dl vízből készítettem egy előtészta...ezt egy éjjel lefedve a konyha pulton hagytam...
másnap, a dagasztó tálba teszek
2 teás kanál só... erre jönnek a lisztek
15 dkg rozsliszt
10 dkg rétesliszt
20 dkg BL 80-as fehér kenyér liszt
2 dkg élesztő
2 evőkanál natúr joghurt
2,5 dl víz, majd hozzá teszem az előző este elkészített előtészta...
alaposan kidagasztom.. kicsit lágyabb legyen mint a fehér kenyér...
elsőre 1 órát hagytam a kelesztőbe, amibe mindig egy cseppnyi olajat teszek
... majd 40 percenként áthajtogatom... én ezt 3 alkalommal csinálom meg... a végén már látszik mennyire szép laza lett...
mikor a 3-ik hajtogatás után letelt a 40 perc... akkor megformázom...vekninek...
beleteszem a jénaiba...ebben is hagyom kelni 25-30 percet... addig a sütő felmelegedik... a jénaiba mindig teszek szilikonos sütőpapírt....bevágom egy zsilett pengével...alaposan lespricceltem, megszórtam lenmaggal... a tetőt is alaposan lespriccelem... megy a sütőbe... mikor már szép a színe akkor levettem a tetőt és még 15 percet sütöttem tető nélkül...
Összedolgozom a tésztát. fél óra pihentetés után kinyújtom. Elkészítem a vajas tésztát és ráteszem az előzőleg kinyújtott tésztára. Ráhajtogatom a tésztát, pihentetem fél órát és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesKaramellizáljuk a barnacukrot a vajon, majd a megpucolt és felkarikázott hagymát párolni kezdjük. Amikor szép aranybarna színt kapott, és nincs alatta sok lé, hozzáöntjük az olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst dolgozd össze a túróval. Üsd fel a két tojást és a hús-túró masszához keverd hozzá. Nyomj bele 1-2 gerezd fokhagymát (elhagyható), sózd és ha kedveled, tegyél hozzá p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fetát összetörjük és a görög joghurttal simára keverjük. Hozzáadjuk a felaprított kaprot, a többi zöld fűszert, és a reszelt fokhagymát. Borsozzuk, és ha szükséges sózzuk. Ha v...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz