2 személyre
2 sárgarépa
1 ek. növényi olaj
1/4 csésze parmezán sajt
1 ek. fokhagyma por
1 tk. bors
1/4 csésze petrezselyem
1/2 tk. só
A mártogatóshoz:
2 ek. görög joghurt
1 ek. citromlé
1/2 tk. fokhagymás só
1 tk. bors
200 fokra melegítsd elő a sütőt.
Hámozd meg a répákat és vágd le a végüket. Vágd vízszintesen félbe, függőlegesen pedig harmadold őket.
Tedd a répaszeleteket egy tálba, és szórd rájuk az összes további hozzávalót. Forgasd össze alaposan.
A ropikat szórd egy sütőpapírral borított tepsire és 15-20 percig süsd őket.
A mártogatós hozzávalóit csak keverd össze.
Ha megsültek, hagyd őket 5 percig hűlni, aztán már élvezheted is!
A narancsot gerezdjeire szedve húzd le a vékony bőrt, hogy ne legyen keserű a turmix. A banánnal együtt szeleteld fel, majd turmixold össze a narancslével. Ha szeretnéd, ízesíthete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálcára, vagy a gyúródeszkára zsemlemorzsát hintünk, majd annyi lyukat kell a morzsába vájni, ahány tojást meg szeretnénk sütni. 2. A kivájt mélyedésekbe beleütünk egy-e...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A karfiolt reszeld le, sózd meg és 20 percig hagyd állni. 2. Kendőn keresztül jól facsard ki a felesleges levét. 3. Egy nagy tálban kevered össze a hozzávalókat, majd az így k...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA cukrot, és a tejet, melyből én 2,8%-osat használtam, vastag aljú lábasba tettem, és lassú tűzön főztem. Az eredeti recept szerint ez a kevergetés kb. 50 percig tart, de nálam k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű