2 személyre
2 sárgarépa
1 ek. növényi olaj
1/4 csésze parmezán sajt
1 ek. fokhagyma por
1 tk. bors
1/4 csésze petrezselyem
1/2 tk. só
A mártogatóshoz:
2 ek. görög joghurt
1 ek. citromlé
1/2 tk. fokhagymás só
1 tk. bors
200 fokra melegítsd elő a sütőt.
Hámozd meg a répákat és vágd le a végüket. Vágd vízszintesen félbe, függőlegesen pedig harmadold őket.
Tedd a répaszeleteket egy tálba, és szórd rájuk az összes további hozzávalót. Forgasd össze alaposan.
A ropikat szórd egy sütőpapírral borított tepsire és 15-20 percig süsd őket.
A mártogatós hozzávalóit csak keverd össze.
Ha megsültek, hagyd őket 5 percig hűlni, aztán már élvezheted is!
Kókuszzsírt felolvasztom, tisztított, kb. egyforma darabokra vágott májat megsütöm benne, és hagyom még rotyogni, hogy a víz elpárologjon. Utána a többi hozzávalóval egy magas falú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSima tésztává gyúrjuk a fenti hozzávalókat. (Én ezt ráhagytam a robotomra.) Ahogy sima, lefedve tegyük pihenni a hűtőbe, de azonnal is süthetjük. Egyenként a legjobb ha kb. 8...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Morzsoljuk bele az élesztőt a langyos tejbe és hagyjuk felfutni. 2. Gyúrjuk össze a lisztet a tejföllel, a tojássárgájával, a vajjal, sóval, borssal és a kovásszal. 3. D...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1.A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és kanállal vájjuk ki a magját. Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymás mellé a félbevágott, kimagozott paradic...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű