menu

Családireceptkönyv.hu

Héjában sült, töltött krumpli „rakott krumpli ízben”


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 adaghoz:

4 db minél nagyobb sütni való krumpli (Agria, rózsa stb.)
12 dkg jóféle füstölt vagy lángolt kolbász apró darabokra vágva
1 közepes fej lilahagyma finomra vágva
2 keményre főzött tojás
2 dkg eidami, ementáli, gouda vagy más olvadós sajt durvára lereszelve
2 dkg füstölt sajt durvára lereszelve
4 evőkanál tejföl sóval, borssal ízesítve (én lilahagymás raitat használtam)
5 dkg vörös cheddar sajt (én a tejszínes-vajas cheddar mártást használtam fel)
kb. 5 dkg vaj
4 vékony szelet kolozsvári szalonna vastagabb csíkokra vágva
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:


Lesikálva, fóliába csomagolva betettem a 4 óriás krumplit a sütőbe. 180 C fokos sütőben sütöttem majdnem egy órán át.A vaj felén, közepes tűzön addig sütöttem a kolbászt, hogy el kezdje kiengedni a zsírját. Hozzáadtam a lilahagymát és együtt dinszteltem, de nem sütöttem zsírjára. Kivettem a krumplit a sütőből, kicsomagoltam, megskalpoltam. Karalábévájóval kikanalaztam a belét, hogy egy-egy krumplihajót kapjak. A belét keverőtálba raktam. Hozzáadtam a kolbászos ragut, majd a főtt tojásokat és a kétféle sajtot belereszeltem és óvatosan, sóval, borssal ízesítettem, óvatosan, de alaposan összekevertem. Félig megtöltöttem a sózott, borsozott krumplihajókat, melyekbe egy-egy kis darabka vajat is raktam. Egy-egy evőkanál tejföl (raita) következett, majd annyi tölteléket halmoztam a tetejére, amennyit csak bírtam. Egy-egy evőkanál cheddar szósz következett, értelemszerűen durvára reszelt cheddar sajttal kiváltható ez. Elrendeztem a szalonna darabokat a csordultig töltött krumplihajókon és betettem a 180 C fokos sütőbe 30 percre. Frissen, forrón tálaltam.

Vajas-tejszínes cheddar mártás:

2 dl tejszínt összeforralok 5 dkg vajjal, csökkentem a hőt, majd hozzáadok 10 dkg durvára reszelt vörös cheddar sajtot. Mérsékelt tűzön 1-2 perc alatt mártást főzök belőle. Azonnal tálalom. Hűtőben, 2-3 napig tárolható, újramelegíthető.

Héjában sült, töltött krumpli „rakott krumpli ízben”

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
A jó rántott szelet készítésének 10 titka
A jó rántott szelet készítésének 10 titka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birkahús részei
Birkahús részei

Birkahús cseh, morva, szlovák birka (‘juh’), megvan az ukránban is. A bir, birr juhterelő szóból alakult. Hozzánk egy bizonyos fajta morva juh neveként került be. A köznyelv szá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsturmix
Narancsturmix

A narancsot gerezdjeire szedve húzd le a vékony bőrt, hogy ne legyen keserű a turmix. A banánnal együtt szeleteld fel, majd turmixold össze a narancslével. Ha szeretnéd, ízesíthete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Cukkini sajt
Cukkini sajt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk