Családireceptkönyv.hu

Karfiolpizza


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej karfiol,
3/4 csésze őrölt mandula,
1 evőkanál szárított vagy friss oregánó,
só és bors ízlés szerint,
1/4 csésze chia mag,
3/4 csésze víz.

Elkészítés:


Áztasd be a chia magot annyi vízbe, hogy ellepje, és tedd be a hűtőbe mielőtt nekifogsz a pizza elkészítéséhez (körülbelül 20 percre). A karfiolt egy aprítógépben aprítsd akkorákra, hogy maradjanak benne még darabok, azaz vigyázz, hogy ne törjön nagyon össze, picike darabokra. Pár perc alatt párold meg, sózd meg és egy tiszta konyharuhával nyomkodd ki belőle a vizet.

Ezután tedd egy tálba, a közepére szórd rá a chia magot, a mandulát, a borsot, az oregánót és öntsd hozzá a vizet. Jól gyúrd össze ezt a masszát! Nagyon ragadós lesz ez a tészta, sokkal jobban, mint a normál puzzatészta, így bánj vele óvatosan. Tedd egy kivajazott, kerek pitesütőbe, majd kb. 25 percig süsd. A tetejét megkenheted paradicsomszósszal, ízlés szerint tegyél rá feltétet, sajtot, majd rakd vissza annyi időre a sütőbe, hogy a sajt szépen rásüljön.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mezei Elmira Vendégváró falatok 39.old lehet kombinálni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
117.Csokimáz
117.Csokimáz

Keverjük össze a cukrot a kakaóval egy kisebb lábasban majd öntsük hozzá a tejet és kavarjuk jól össze, tegyük fel főni, lassú tűzön főzzük, közben kavargassuk addig ameddig a cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Aranytej
Aranytej

Elkészítés: Keverjük jól össze a hozzávalókat egy kisebb serpenyőben. Közép magas hőfokon addig keverjük, amíg sűrű paszta állagú nem lesz. Ez nem tart sokáig, úgyhogy nem érdeme...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
káposztás pirog
káposztás pirog

1. Szeleteljük fel a káposztát vékonyra, majd sózzuk, és kissé nyomkodjuk meg. 2. Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot. 3. Verjük fel a tojásokat, amíg egy homogén mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk