Fontos: ezek mind a tisztított, hámozott, csuma nélküli, stb. zöldségek súlyai!
1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyem
1 kg vegyes színes paprika
40 dkg zeller
20 dkg karfiol
20 dkg vöröshagyma
20 dkg paradicsom
20 dkg karalábé
2 fej fokhagyma
1-1 nagy csokor petrezselyem- és zellerzöld
Ha az összes zöldséget megtisztítottad, megmostad, lemérted, akkor darabold fel mindet a saját darálódhoz igazítva.
Ha megvagy, akkor szórj rá fél kg durva sót. Vigyázz, a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós.
Keverd el benne a sót, és pihenj 15-20 percet, amíg levet enged a sótól a cucc.Időnként keverd még meg. Ha már van lé, akkor jöhetnek az üvegek. Kisebbekbe töltsd, hogy ne legyen sokáig levegőn, miután megbontottad. Ne feledd, ebben nincs tartósítószer, csak a só. Jól nyomkodd le a töltés során az anyagot az üvegekben, ne maradjon benne levegőbuborék.
Ez kicsit kevesebb, mint 5 kg alapanyag sóval együtt, és nekem egész évben elég ennyi.
Egy vastag falú edény alját vékonyan kivajazzuk, hogy a tej ne ragadjon le. Beletesszük a tejet forrni, közben a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét a cukor felével és egy c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűe
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat keresztbe vagva vastagabbra szeleteltem A hagymat,fokhagymat is felszeleteltem Egy vastagfalu inox edenybe olajat ontottem kb. 4 evokanalnyit Beletettem a felszeletelt h...
Elkészítési idő: 5 ora Nehézség: KözepesAz összekockázott krumplit sós vízben megfőzzük, melegen áttörjük és hűlni hagyjuk. Az élesztőt felfuttatjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben. A lisztet összegyúrjuk a krumplival, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű