Családireceptkönyv.hu

Vaníliás őszibarack fagyikehely diós szósszal


Írta:

Elk. idő: 18 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fagylalt:

50 ml kesudió
2 dl víz
8-12 szem datolya
1 db vanília rúd
1 db banán
6 db érett őszibarack
1 ek kókuszolaj
csipet só
csipet fahéj (elhagyható)
Karamellszósz:

6 ek dió apróra darabolva
1 db őszibarack apróra darabolva

Elkészítés:


Tegyük turmixgépbe a kesudiót, vizet, datolyát és az egész vanília rúdat. Természetesen lehet csak a vanília kikapart belsejét használni és ha túl hosszú a vanília rúd akkor kevesebb is elég bele. Pépesre turmixoljuk, tegyünk félre 3-4 ek pépet egy tányérba, ebből fogjuk elkészíteni a karamellszószt.
A maradék kesudiós krémhez tesszük a megpucolt barackot, és banánt turmixoljuk pépesre.
A legvégén tegyük bele a kókuszolajat, és még egy percig turmixoljuk.
Fagyasztjuk, néha kevergessük meg. Nem kell teljesen lefagyasztani, krémesen is nagyon finom.
A félretett péphez keverjük a diót, ha édesebben szeretjük, tehetünk egy kk mézet a szószba.
Egy tányérbe tesszünk 1-2 gombóc fagyit, a tetejére tesszünk a gyümölcsből, és leöntjük a diós "karamellszósszal".

Vaníliás őszibarack fagyikehely diós szósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fogyókúrás víz
Fogyókúrás víz

Egy nagyobb, két literes kancsóba szeletelj bele egy almát. Bármilyen fajtát választhatsz, a víznek olyan íze lesz, mint az almának. Add hozzá a rúd fahéjat egyben vagy néhány dar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Gyros fűszerkeverék
Gyros fűszerkeverék

A gyros fűszerkeverék nélkülözhetetlen alapja a közkedvelt görög ételnek, a gyrosnak. Egyszerű, mindennapos fűszerekből könnyen összeállítható otthon is. Az otthoni változatban a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Májkrém házilag
Májkrém házilag

a krumplit és a tojást héjában megfőzzük. A májat kockára vágjuk, beletesszük egy lábasba, rászeleteljük a hagymát, teszünk rá kevés olajat és vizet, és puhára pároljuk. Ha kihűlt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk