menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliás őszibarack fagyikehely diós szósszal


Írta:

Elk. idő: 18 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fagylalt:

50 ml kesudió
2 dl víz
8-12 szem datolya
1 db vanília rúd
1 db banán
6 db érett őszibarack
1 ek kókuszolaj
csipet só
csipet fahéj (elhagyható)
Karamellszósz:

6 ek dió apróra darabolva
1 db őszibarack apróra darabolva

Elkészítés:


Tegyük turmixgépbe a kesudiót, vizet, datolyát és az egész vanília rúdat. Természetesen lehet csak a vanília kikapart belsejét használni és ha túl hosszú a vanília rúd akkor kevesebb is elég bele. Pépesre turmixoljuk, tegyünk félre 3-4 ek pépet egy tányérba, ebből fogjuk elkészíteni a karamellszószt.
A maradék kesudiós krémhez tesszük a megpucolt barackot, és banánt turmixoljuk pépesre.
A legvégén tegyük bele a kókuszolajat, és még egy percig turmixoljuk.
Fagyasztjuk, néha kevergessük meg. Nem kell teljesen lefagyasztani, krémesen is nagyon finom.
A félretett péphez keverjük a diót, ha édesebben szeretjük, tehetünk egy kk mézet a szószba.
Egy tányérbe tesszünk 1-2 gombóc fagyit, a tetejére tesszünk a gyümölcsből, és leöntjük a diós "karamellszósszal".

Vaníliás őszibarack fagyikehely diós szósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
KONYHAI KISOKOS.megmaradt pékárú hasznosítása
KONYHAI KISOKOS.megmaradt pékárú hasznosítása

EGY KÉT JÓ TANÁCS Elkészítés: 1.....ha még csak szikkadt a zsemle kifli akkor tojásba forgatva bundásan fogyasztható tejjel vagy teával ........................................

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anette
Lángos
Avatar Anette Kedvelnék
Lángos

Egy kevés tejben felfuttatjuk a 15 g élesztőt egy tk. cukorral, majd mikor felfutott, 25 dkg Schär mix B-vel, egy kis sóval, 15 dkg joghurttal és 1 tojással egy tálba öntjük. Robot...

Elkészítési idő: ~ 1-1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Pizzarétes
Pizzarétes

1. A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, az ásványvizet, az olajat. Jól elkeverjük. 2. A sonkás felvágottat nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 3. Letesszük az első rét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Gesztenyekrém
Gesztenyekrém

1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk. 2. A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni. 3. kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk