menu

Családireceptkönyv.hu

Palacsinta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tojás
2 dl tej

rétesliszt
szóda (vagy szénsavas ásványvíz)

Elkészítés:


A tojást,a tejet és a sót összekeverjük,utána adagoljuk hozzá a lisztet,amíg sűrű tésztát kapunk. Végül a szódát adjuk hozzá, amíg jó híg palacsinta tésztát kapunk.
Palacsintasütőben kisütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A palacsintasütőt minden palacsinta előtt olajjal megkenjük, hogy ne ragadjon le.

Ebből az adagból kb 10 db palacsinta lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Tojásfasirt petrezselymesen
Tojásfasirt petrezselymesen

A zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam). A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babapiskóta
Babapiskóta

Egy edényben, a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Utána óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját és a lisztet. Sima, csöves habzsákból, vagy ha nincs ilyen kéznél, akk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Baconos gombás ragu (francia)
Baconos gombás ragu (francia)

A bacont kisütöm, hagymát megdinsztelem rajt. Pici lisztet szórok rá és felöntöm borral. Felfőzöm. Fűszerezem, rá teszem a gombát és összefőzöm. Fokhagyás pirított kenyérrel és bu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rakott lapcsánka
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Rakott lapcsánka

Első lépésként a lereszelt burgonyához fokozatosan adagoljuk a finomlisztet. A megtisztított fokhagyma gerezdeket átpasszírozzuk egy fokhagymanyomón, majd hozzáadjuk a burgonyához....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk