1000 ml tej
5 tojássárgája
100 g cukor
2 csapott evőkanál liszt
1 kávéskanál vaníliakivonat
A habhoz
5 tojásfehérje
1 kávéskanál citromlé
1 teáskanál cukor
egy csipet só
A tetejére
2 dkg pirított mandulaforgács
A tojássárgáját és a cukrot habverővel fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliakivonatot és 1-1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, a sóval és a citromlével. Felforralunk 3 dl tejet, takarékra állítjuk a lángot, és evőkanálnyi adagokat szaggatunk a tejbe a habból, amelyet mindkét oldalán egy-egy percig főzünk, majd szűrőkanállal kiszedjük.
Nagyobb lábasba szűrjük a visszamaradt tejet, hozzáöntjük a maradék hideg tejet és felforraljuk.
Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, belecsurgatjuk a tojássárgás keveréket, és besűrítjük, vigyázva, hogy ne forraljuk fel.
Langyosra hűtjük a madártejet, és poharakba töltjük. Habgaluskát halmozunk rá, és megszórjuk pirított mandulaforgáccsal.
A májat megtisztogatjuk az epétől a hártyáktól és apróra daraboljuk. a hagymát nagyon apróra vágjuk , vagy lereszeljük , a fokhagymát áttörjük .A hozzávalókat 1 kis tálba rakjuk ,...
Elkészítési idő:Egy edényben, a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Utána óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját és a lisztet. Sima, csöves habzsákból, vagy ha nincs ilyen kéznél, akk...
Elkészítési idő:A hozzávalókat nagyon apróra összevágtam,majd sóval ,borssal összekevertem.
Elkészítési idő: 30 perc