Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Madártej


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1000 ml tej
5 tojássárgája
100 g cukor
2 csapott evőkanál liszt
1 kávéskanál vaníliakivonat

A habhoz
5 tojásfehérje
1 kávéskanál citromlé
1 teáskanál cukor
egy csipet só

A tetejére
2 dkg pirított mandulaforgács

Elkészítés:


A tojássárgáját és a cukrot habverővel fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliakivonatot és 1-1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, a sóval és a citromlével. Felforralunk 3 dl tejet, takarékra állítjuk a lángot, és evőkanálnyi adagokat szaggatunk a tejbe a habból, amelyet mindkét oldalán egy-egy percig főzünk, majd szűrőkanállal kiszedjük.
Nagyobb lábasba szűrjük a visszamaradt tejet, hozzáöntjük a maradék hideg tejet és felforraljuk.
Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, belecsurgatjuk a tojássárgás keveréket, és besűrítjük, vigyázva, hogy ne forraljuk fel.
Langyosra hűtjük a madártejet, és poharakba töltjük. Habgaluskát halmozunk rá, és megszórjuk pirított mandulaforgáccsal.

Madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
MAJONÉZES VINETTA ( PADLIZSÁN )
MAJONÉZES VINETTA ( PADLIZSÁN )

A venettat megsutom ( en sutoben szoktam ), megtisztitom,es, vinettavagoval osszevagom. A hagymat aprora vagom. Elkeszitem a majonezet : Egy tojas sargajat osszekeverek egy csap...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anita
TEPSIS SONKÁS BURGONYA
TEPSIS SONKÁS BURGONYA

A krumplit hejaban megfozzuk,meghamozzuk es kockakra vagjuk A sonkat is aprobb kockakra vagjuk, es osszekeverjuk a krumplival A tejfolt osszekeverjuk a felvert tojasokkal Fusze...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Káposztával-virslivel töltött kifli - OK
Káposztával-virslivel töltött kifli - OK

1. Morzsoljuk bele az élesztőt a langyos tejbe és hagyjuk felfutni. 2. Gyúrjuk össze a lisztet a tejföllel, a tojássárgájával, a vajjal, sóval, borssal és a kovásszal. 3. D...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Roberta
frankfurti leves
frankfurti leves

A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk