1000 ml tej
5 tojássárgája
100 g cukor
2 csapott evőkanál liszt
1 kávéskanál vaníliakivonat
A habhoz
5 tojásfehérje
1 kávéskanál citromlé
1 teáskanál cukor
egy csipet só
A tetejére
2 dkg pirított mandulaforgács
A tojássárgáját és a cukrot habverővel fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliakivonatot és 1-1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, a sóval és a citromlével. Felforralunk 3 dl tejet, takarékra állítjuk a lángot, és evőkanálnyi adagokat szaggatunk a tejbe a habból, amelyet mindkét oldalán egy-egy percig főzünk, majd szűrőkanállal kiszedjük.
Nagyobb lábasba szűrjük a visszamaradt tejet, hozzáöntjük a maradék hideg tejet és felforraljuk.
Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, belecsurgatjuk a tojássárgás keveréket, és besűrítjük, vigyázva, hogy ne forraljuk fel.
Langyosra hűtjük a madártejet, és poharakba töltjük. Habgaluskát halmozunk rá, és megszórjuk pirított mandulaforgáccsal.
Az epret a porcukorral leturmixolom, szűrőn áttöröm, hogy ne legyen benne mag. A tejszínt habbá verem, összekeverem az eperrel és a mascarpone-val. Mehet a fagyasztóba, majd olvasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kocsonyahúst felöntöm vízzel, hozzáadom a fokhagymát, sót, borsot és olyan puhára főzöm, hogy a hús lefőjjön a csontról. Amikor megfőtt leszedem a húst a csontokról és tányérokba...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHígabb nokedli tésztát készítünk belőlük. A húst lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a masszába és azonnal a forró olajba tesszük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű