1000 ml tej
5 tojássárgája
100 g cukor
2 csapott evőkanál liszt
1 kávéskanál vaníliakivonat
A habhoz
5 tojásfehérje
1 kávéskanál citromlé
1 teáskanál cukor
egy csipet só
A tetejére
2 dkg pirított mandulaforgács
A tojássárgáját és a cukrot habverővel fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliakivonatot és 1-1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, a sóval és a citromlével. Felforralunk 3 dl tejet, takarékra állítjuk a lángot, és evőkanálnyi adagokat szaggatunk a tejbe a habból, amelyet mindkét oldalán egy-egy percig főzünk, majd szűrőkanállal kiszedjük.
Nagyobb lábasba szűrjük a visszamaradt tejet, hozzáöntjük a maradék hideg tejet és felforraljuk.
Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, belecsurgatjuk a tojássárgás keveréket, és besűrítjük, vigyázva, hogy ne forraljuk fel.
Langyosra hűtjük a madártejet, és poharakba töltjük. Habgaluskát halmozunk rá, és megszórjuk pirított mandulaforgáccsal.
Egy kenyérre tegyél egy szelet sonkát, és egy lapka sajtot. Fedd le egy másik szelet kenyérrel, és tűzd meg néhány fokpiszkálóval. A tojást verd fel, sózd és borsozd ízlésed szer...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA burgonyát és a cukkinit megtisztítjuk, majd lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a tojást és a zsemlemorzsát, fűszerezzük és a zúzott fokhagymát és az apróra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnarol a bort levagtam es kockakra vagtam. A hagymat felszeleteltem. Egy serpenyoben beletettem a szalonnakockakat, es kicsit megpiritottam. Utana kiszedtem, es a megmara...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű