– egy teáskanál vaj
– egy tojás
– másfél kanál tej
– csipet só és fekete őrölt bors
– két kanál reszelt sajt
– egy kisebb darabokra felkockázott szelet kenyér
Elkészítés:
A vajat tegyük bele egy kis bögrébe, majd mehet tíz másodpercig a mikróba, hogy felolvadjon, kicsit kenjük be a bögre falát is. Verjük fel a tojást, majd tegyük bele a bögrébe, jöhet bele a tej, a csipet só és a bors. Ezután a zöldségeken a sor, például használhatunk zöldhagymát, spenótot, paradicsomot, bármit, amiből van otthon.
Keverjük el alaposan a hozzávalókat. Ezután tegyük rá a felkockázott kenyeret, amely ha felszívta a tojásos tejet, mehet is a mikróba, ahol három, három és fél perc alatt el is készül. Egy késsel a quiche szélét kissé vágjuk be, hogy könnyebbek kiboríthassuk a tányérra. Következhet a legjobb rész, a falatozás.
Hozzávalók:• 1 liter házi pálinka• 40 fiatal zöld dió• 150 gramm barna cukor Elkészítés: A diót vágd darabokra, áztasd a pálinkába, majd add hozzá a cukrot. A keveréket tedd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gombát elkészítjük mint a gombapörköltet. Ledarájuk, utólag adunk még hozzá sót, borsot, curryt, fokhagymát. 3 tojást, lenmagot és utifűmaghéjat adunk hozzá. 200 fokon legalább...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűhttp://receptbazar.blogspot.hu/2016/02/boszorkanypogacsa.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát puhára főzöm, krumplinyomóval megtöröm és hagyom kihűlni. Amikor meghűlt, hozzáadom a reszelt parmezánt, a tojást, az aprított petrezselyemzöldet, sózom, borsozom, a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes