– egy teáskanál vaj
– egy tojás
– másfél kanál tej
– csipet só és fekete őrölt bors
– két kanál reszelt sajt
– egy kisebb darabokra felkockázott szelet kenyér
Elkészítés:
A vajat tegyük bele egy kis bögrébe, majd mehet tíz másodpercig a mikróba, hogy felolvadjon, kicsit kenjük be a bögre falát is. Verjük fel a tojást, majd tegyük bele a bögrébe, jöhet bele a tej, a csipet só és a bors. Ezután a zöldségeken a sor, például használhatunk zöldhagymát, spenótot, paradicsomot, bármit, amiből van otthon.
Keverjük el alaposan a hozzávalókat. Ezután tegyük rá a felkockázott kenyeret, amely ha felszívta a tojásos tejet, mehet is a mikróba, ahol három, három és fél perc alatt el is készül. Egy késsel a quiche szélét kissé vágjuk be, hogy könnyebbek kiboríthassuk a tányérra. Következhet a legjobb rész, a falatozás.
Schweineschnitzel dünn klopfen, mit Senf bestreichen, würzen mit Salz und Pfeffer, mit Schinken belegen und aufwickeln (evtl. mit Zahnstocher oder Faden fixieren). Die Rouladen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, és 28x40 cm-re nyújtjuk. Kiszúrunk belőle 9,5 cm átmérőjű körlapokat. A muffin mélyedéseket jól kikenjük vajjal. A lap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb serpenyőben keverjük össze a vizet a cukorral, amíg teljesen fel nem oldódik a cukor. Miután kissé barnássá színeződött, adjuk hozzá a vajat és kavargassuk addig, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét megáztatom,a gombát, májat kicsire vágom. Összekeverem minden hozzávalóval, de a zsemlemorzsa csak akkor kell ha túl lágy lesz a töltelék.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű