1 kg liszt átszitálva,
1 cs élesztő, 50gr friss
1 krumpli ( megfőzve összetörve , és nem megsózva )
1 kis db. tejföl,
2 tojás
5,3 dl langyos víz (ebből 1 dl lehet a krumpli főzővize)
fél kávéskanál cukor,
2 teáskanál só,
A liszt közepén fészket készítek, belemorzsolom az élesztőt, pici cukrot teszek a tetejére, majd ráöntök 3 dl langyos vizet,.....felfuttatom.....hozzáadom a többi hozzávalót.
Nem kell megijedni nagyon lágy a tésztája, fakanállal, vagy dagasztógéppel lehet felverni. Akkor jó mikor 1-2 hólyag megjelenik a tésztán.
Amit ki akarunk sütni azt megkelesztjük szobahőmérsékleten, majd megformázzuk olajos kézzel.
a többit kiolajozott nylon zacskóba hűtőbe tesszük. 1 hétig tárolható, akkor sütöm amikor megkívánom. Akkor gombócokat szaggatok olajos kézzel, majd 15-20 perc múlva kisütöm tűzforró olajban.
min 12 óra kelesztés (néha átkeverjük)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojás sárgája... 10 dkg cukor 1 cs vanília cukor 1 egész vanília kikapart magja... 1,5 dl tej... a tojás sárgát a cukor felével elkevertem... a másik felét a tejjel és a vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirkemell szeleteket fűszerezzük. Először a tejbe utána a reszelt sajtba forgatjuk és végül a zsemlemorzsába jól belenyomkodjuk. Tűzálló tálba tesszük és a sütőben készre sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk szeletekre a kenyeret! Kenjük meg mindegyiket vékonyan vajjal! Zsírozzunk meg egy kör alakú tepsit vagy sütőformát és a kép szerint helyezzük bele a kenyérszeleteket! A p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű