1 kg liszt átszitálva,
1 cs élesztő, 50gr friss
1 krumpli ( megfőzve összetörve , és nem megsózva )
1 kis db. tejföl,
2 tojás
5,3 dl langyos víz (ebből 1 dl lehet a krumpli főzővize)
fél kávéskanál cukor,
2 teáskanál só,
A liszt közepén fészket készítek, belemorzsolom az élesztőt, pici cukrot teszek a tetejére, majd ráöntök 3 dl langyos vizet,.....felfuttatom.....hozzáadom a többi hozzávalót.
Nem kell megijedni nagyon lágy a tésztája, fakanállal, vagy dagasztógéppel lehet felverni. Akkor jó mikor 1-2 hólyag megjelenik a tésztán.
Amit ki akarunk sütni azt megkelesztjük szobahőmérsékleten, majd megformázzuk olajos kézzel.
a többit kiolajozott nylon zacskóba hűtőbe tesszük. 1 hétig tárolható, akkor sütöm amikor megkívánom. Akkor gombócokat szaggatok olajos kézzel, majd 15-20 perc múlva kisütöm tűzforró olajban.
A megmosott cukkinit lereszeljük, majd az olajon megpároljuk, míg elfő a leve. A fokhagymát párolás közben is hozzáadhatjuk, de intenzívebb, ha nyersen kerül bele. Kicsit hűlni...
Elkészítési idő:Robotgéppel a cukrot és a tojássárgát fehéredésig keverem, majd hozzákeverem a kakaóport. A tejhez tördelem a csokoládét és gőz felett elkezdem melegíteni, hozzáöntöm a tojásos kev...
Elkészítési idő:A joghurtot elkeverjük a majonézzel, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, meghintjük a sóval, beleszórjuk a szárított kaprot. Alaposan összeforgatjuk, és a hűtőben pihentetjük...
Elkészítési idő: 60 perc