200 gramm fűszervajra:
150 g vaj
50 g medvehagyma
1 csapott mokkáskanál só
Kimérem egy tálba a vajat.
A medvehagymát alaposan megmosom, majd felkockázom.
Rászórom a vajra a medvehagymát és a sót, majd kézzel alaposan összedolgozom.
Légmentesen zárható műanyag dobozban, hűtőben hetekig eláll.
A boltokban készen kapható fűszervaj otthon is elkészíthető változata. Mi főleg pirítóssal fogyasztjuk, de szendvicsekhez is jó alap. Olajban tartósított medvehagymából is szoktuk készíteni.
A gombát össze daraboljuk, laskára vágjuk. A hagymát megpucoljuk pici kockákra vágjuk. Olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Félre húzzuk rátesszük a pirospaprikát. Felöntjük a vízz...
Elkészítési idő:kevés olívaolaj 6-8 db koktélparadicsom vagy 2 db paradicsom 1/4 (kígyó) uborka 4-6 szelet sonka 4 szelet (Gouda, Cheddar, stb.) sajt 2 maroknyi (rukkola, lollo rosso, stb.) s...
Elkészítési idő: 30 p3rcezeket felszeletelni jó vékonyra... mind mehet az aszalóba... nagyon kopogósra ki kell szárítani.....ha minden kiszáradt akkor porrá kell őrölni... teszek hozzá 2-3 evőkanál sót am...
Elkészítési idő: