200 gramm fűszervajra:
150 g vaj
50 g medvehagyma
1 csapott mokkáskanál só
Kimérem egy tálba a vajat.
A medvehagymát alaposan megmosom, majd felkockázom.
Rászórom a vajra a medvehagymát és a sót, majd kézzel alaposan összedolgozom.
Légmentesen zárható műanyag dobozban, hűtőben hetekig eláll.
A boltokban készen kapható fűszervaj otthon is elkészíthető változata. Mi főleg pirítóssal fogyasztjuk, de szendvicsekhez is jó alap. Olajban tartósított medvehagymából is szoktuk készíteni.
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Gyors ételek receptjei > Krumplis pogácsa Krumplis pogácsa recept Krumplis pogácsa Beküldve: 2012.04.06. Kategória: Gyors ételek receptjei Küldt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségkeveréket kicsit megfuttatom olajon, majd kb 1 deci vízzel felöntöm, eközben elkezdem főzni a rizst. Egy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompür...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűMegsütjük a palacsintákat a fenti hozzávalókból. Darált diót, édesítővel, rumaromával, reszelt narancshéjjal és kevés tejszínnel összekeverünk (jól kenhető massza legyen) és megt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a kevés cukorral a langyos tejben (vízben) fölfuttatjuk. A lisztet egy tálba téve belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk az élesztőt. Annyi langyos vizet adunk még hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű