200 gramm fűszervajra:
150 g vaj
50 g medvehagyma
1 csapott mokkáskanál só
Kimérem egy tálba a vajat.
A medvehagymát alaposan megmosom, majd felkockázom.
Rászórom a vajra a medvehagymát és a sót, majd kézzel alaposan összedolgozom.
Légmentesen zárható műanyag dobozban, hűtőben hetekig eláll.
A boltokban készen kapható fűszervaj otthon is elkészíthető változata. Mi főleg pirítóssal fogyasztjuk, de szendvicsekhez is jó alap. Olajban tartósított medvehagymából is szoktuk készíteni.
5 tojás és kb. 2-3 evőkanál zabpehelyliszt valamint egy csipet himalája só hozzáadásával palacsintát sütöttem. (Teflonos palacsinta sütő alá még kókuszzsírra sem volt szükség.)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, a lisztet, az olajat és a zsemlemorzsát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat egy közepes lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mézet s a barnacukrot, simára keverjük. Mérsékelt tűzön addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ekkor nagyobb tű...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA formákat folpackkal béleljük úgy, hogy a fólia széle túlnyúljon a forma oldalán. A pektinnel vegyített cukrot elkeverjük a vízzel. Hozzáadjuk a citromlevet és a szörpöt vagy a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű