300 g búzaliszt
1 tasak szárított élesztő
1/2 teáskanál cukor
1 teáskanál só
3 evőkanál olaj
125 ml (meg vagy két löttyintésnyi) langyos víz
Mindent bele egy keverőtálba, és hajrá, addig dagasztani géppel, vagy kézzel, amíg el nem válik az edény falától. Ez pár perc. Kalóriaégetőnek is jó. Majd meleg helyen, kb kétszeresére keleszteni, olajozott, vagy sütőpapíros tepsin nyújtani.
Kidagasztjuk jól,másnap használhatjuk,a maradék tetős dobozba a hűtőbe 10 napig is eláll.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat tetszőleges sorrendben egy tálba tesszük, majd kb. két percen keresztül kikeverjük. Megjegyzés: A majonéz illetve a cukor és só arányát mindenki a saját ízléséne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást,a tejet és a sót összekeverjük,utána adagoljuk hozzá a lisztet,amíg sűrű tésztát kapunk. Végül a szódát adjuk hozzá, amíg jó híg palacsinta tésztát kapunk. Palacsintasüt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű