menu

Családireceptkönyv.hu

Fasírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 50 dkg sertéscomb (darálva)
• 1 db tojás
• néhány szelet kenyér
• 4 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál fűszerpaprika
• fasírt fűszerpor
• 1 ek zsemlemorzsa
• só ízlés szerint
• bors ízlés szerint (őrölt)
• olaj sütéshez

Elkészítés:


3-4 szelet kenyeret hideg vízbe áztatjuk,
a darált húst összekeverjük az egész tojással, a pirospaprikával, zsemlemorzsával, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, sózzuk, borsozzuk,
a kenyerekből kinyomkodjuk a vizet, ezt is hozzákeverjük,
vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, majd a két tenyerünk között egy kicsit meglapítjuk,
forró bő olajban kisütjük a golyókat,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Görögös töltött padlizsán
Görögös töltött padlizsán

A padlizsánt félbevágjuk, magjait eltávolítjuk, húsát kissé kikaparjuk, hogy tölthető legyen. A kivájt zöldséghúst felaprítjuk. A megpucolt vöröshagymát apróra kockázzuk, kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Sajtos cukkinifasírt
Sajtos cukkinifasírt

A cukkinit csíkokra vágjuk, elektromos reszelővel durvára reszeljük. Rászórjuk a sót, megkeverjük, hogy mindenhol érje. Hagyjuk fél órát állni. Ezután kézzel alaposan kinyomkodjuk...

Elkészítési idő: 1 ,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÜLT CÉKLA
SÜLT CÉKLA

A céklát alaposan megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. Tepsibe helyezzük. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, meglocsoljuk a céklát, köré dobáljuk a fokhagyma gerezdeket, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Halványító zeller
Halványító zeller

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk