• 50 dkg sertéscomb (darálva)
• 1 db tojás
• néhány szelet kenyér
• 4 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál fűszerpaprika
• fasírt fűszerpor
• 1 ek zsemlemorzsa
• só ízlés szerint
• bors ízlés szerint (őrölt)
• olaj sütéshez
3-4 szelet kenyeret hideg vízbe áztatjuk,
a darált húst összekeverjük az egész tojással, a pirospaprikával, zsemlemorzsával, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, sózzuk, borsozzuk,
a kenyerekből kinyomkodjuk a vizet, ezt is hozzákeverjük,
vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, majd a két tenyerünk között egy kicsit meglapítjuk,
forró bő olajban kisütjük a golyókat,
Mosd meg a krumplit, hámozd meg, és hagyd a vízben. A fokhagymát pucold meg. (ha petrezselymet is teszel bele, mosd meg, szedd le a leveleit és vágd apróra) Reszeld le a krumplit,...
Elkészítési idő: 20 percA tojás a cukorral felverjük, hozzáadjuk a tejet, sót, borsot, petrezselymet, zúzott fokhagymát ízlés szerint. A lisztbe keverjük a sütőport, a kukoricadarát, azt is apránként bele...
Elkészítési idő:A kókuszreszeléket keverjük össze a sűrített tejjel, majd formázzuk meg és tegyük fagyasztóba amíg meg nem dermed (20-30 perc). Ha eléggé megkeményedett mártsuk meg olvasztott cso...
Elkészítési idő: