2 dl mandulatej cukormentes
6 ek, holland vagy szerencsi kakaópor /20-22%-os/
3 ek. eritrit vagy xilit, nyírfacukor
20 g egész törökmogyoró - 0,5 kék
Forraljuk fel a mandulatejet /vagy kókusztejet/, majd keverjük hozzá a kakaóport, az eritritet és legvégül a nagyon apróra darált mogyorót. Főzzük sűrűre. Tiszta, zárható üvegbe töltjük, hagyjuk kihűlni, majd mikor már kihűlt, lezárjuk és hűtőbe tesszük
Hűtőben tároljuk, 1-2 hétig eláll!
Érdemes az édesítő miatt kóstolni!
Tipp:
1. Ha megpörköljük a mogyorót a sütőbe, el tudjuk távolítani a héját úgy, hogy tiszta konyharuhára borítjuk és ledörzsöljük. Így sokkal finomabb
2. Ha leszűrjük a kész krémet, folyékonyabb állagot kapunk.
a hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk -ezeket további rétegekre szedjük -sózzuk , kis idöre félretesszük -egy tálban a tojást a sóval tejföllel borsal + 1 kan...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűTavasszal, a friss világos zöld hajtásokat kell lecsippenteni az ágak hegyéről. Mindenféle fenyő hajtása jó, kivéve a tiszafa!!! Én le szoktam szitán öblíteni, és jól lecsöpögtetni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű