2 dl mandulatej cukormentes
6 ek, holland vagy szerencsi kakaópor /20-22%-os/
3 ek. eritrit vagy xilit, nyírfacukor
20 g egész törökmogyoró - 0,5 kék
Forraljuk fel a mandulatejet /vagy kókusztejet/, majd keverjük hozzá a kakaóport, az eritritet és legvégül a nagyon apróra darált mogyorót. Főzzük sűrűre. Tiszta, zárható üvegbe töltjük, hagyjuk kihűlni, majd mikor már kihűlt, lezárjuk és hűtőbe tesszük
Hűtőben tároljuk, 1-2 hétig eláll!
Érdemes az édesítő miatt kóstolni!
Tipp:
1. Ha megpörköljük a mogyorót a sütőbe, el tudjuk távolítani a héját úgy, hogy tiszta konyharuhára borítjuk és ledörzsöljük. Így sokkal finomabb
2. Ha leszűrjük a kész krémet, folyékonyabb állagot kapunk.
A reszelt sajtot, a lisztet és a tojást összegyúrjuk, és kicsi golyókat formázunk belőle. Zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Tartármártással kínáljuk....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet mindenképpen részletekben adagoljátok: egy kis tejci, egy kis keverés - ha nem így csináljátok, akkor csomós lesz, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük (a vízhez adjunk pár csepp citromlevet). Ne főzzük nagyon puhára! A muffin formába beletesszük a papírt, és az ujjaink segít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magasfalú keverőedénybe rakd bele a tojást, a sót, a mustárt és a citromlevet, keverd fel és közben nagyon lassan adagold hozzá a folyékony kókuszolajat is. Figyelj rá, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű