40 dkg liszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt sajt (a tésztába), 3 teáskanál só, a tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt (ízlés szerint lehet sima vagy füstölt, esetleg keverve)
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Forró sütőben (180 fok kb. 20-25 perc alatt) aranysárgára sütjük.
Az apróra vágott hagymát egy picit megdinszteljük a teavajjal kikent serpenyőben, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, kicsit később a szintén apróra vágott paradicsomot. A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűReszeld le a gombát,durvára, vajon pirítsd le,só,bors,ha elfőtte a levét,szórd meg 1 ek. liszttel, végül egy kis doboz tejföllel készre főzöd /kb. 3 perc/petrezselyem,aki szereti"...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat főzzük keményre egy fazékban. Érdemes hideg vízbe helyezni a tojásokat, és lassan felforralni a vizet, mert így biztos, hogy nem pattan meg a héja. Hámozzuk meg a megfő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű