Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 ek. só
ízlés szerint tejföl
2,5 dl tej
3 db tojás
1 kg liszt
szükség szerint olaj
ízlés szerint sajt
1 nagy pohár kefír kefír
5 dkg élesztő

Elkészítés:


A lisztet, a kefírt, a tojásokat és a sót egy tálba tesszük, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt. Egy gödröcskét csinálunk neki, majd ráöntjük a langyos tejet és jól bedagasztjuk.
Egy nagyobb méretű zacskót olajjal belocsolunk és ebbe tesszük a megdagasztott tésztát, majd a zacskót lazán bekötjük, így nagyon szépen megkel.
Szakítunk a tésztából egy darabkát, szép vékonyra megformázzuk a kezünkkel, majd forró olajban megsütjük, egy pillanat az egész.

Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Finomfőzelék sültvirslivel
Finomfőzelék sültvirslivel

Olajon megpároljuk a lecsepegtetett zöldségeket. Rászorjuk a lisztet, cukrot és a sót, majd felöntöm tejjel. Elkavarom és sűrűsödésig főzőm. Ezalatt egy serpenyőben olajat hevítek...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres píritott dió
Fűszeres píritott dió

Válogassuk át a dióbelet, a fás részeket szedjük ki belőle. Tegyük a dióbelet egy tepsibe, majd forró sütőben 140-150 fokon süssük körülbelül fél órán keresztül. Forrósítsuk fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birkahús részei
Birkahús részei

Birkahús cseh, morva, szlovák birka (‘juh’), megvan az ukránban is. A bir, birr juhterelő szóból alakult. Hozzánk egy bizonyos fajta morva juh neveként került be. A köznyelv szá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
BRASSÓI APRÓPECSENYE (ZELLERREL)
BRASSÓI APRÓPECSENYE (ZELLERREL)

A hagymát apró kockára vágom és kevés olajon megpárolom, majd beleteszem a felcsíkozott húst. Fűszerezem és puhulásig fedő alatt párolom. A zellert meghámozom, kockára vágom és...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk