1 ek. só
ízlés szerint tejföl
2,5 dl tej
3 db tojás
1 kg liszt
szükség szerint olaj
ízlés szerint sajt
1 nagy pohár kefír kefír
5 dkg élesztő
A lisztet, a kefírt, a tojásokat és a sót egy tálba tesszük, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt. Egy gödröcskét csinálunk neki, majd ráöntjük a langyos tejet és jól bedagasztjuk.
Egy nagyobb méretű zacskót olajjal belocsolunk és ebbe tesszük a megdagasztott tésztát, majd a zacskót lazán bekötjük, így nagyon szépen megkel.
Szakítunk a tésztából egy darabkát, szép vékonyra megformázzuk a kezünkkel, majd forró olajban megsütjük, egy pillanat az egész.
Két szelet kolozsvári szalonnát (bacon) apró kockára vágok, kevés zsiradékon kisütöm, egy evőkanálnyi mennyiségű aprított vöröshagymát dobok rá, két fej gombát apróra darabolva, jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa mozzarellát hosszában ketté vágjuk, befűszerezzük mindkét oldalát félre tesszük a salátához a hozzávalókat felkockázzuk tálba rakjuk az almát gerezdekre vágjuk az öntet hozzáv...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA csirkét feldaraboljuk, megmossuk, besózzuk. 2 evőkanál olajon az apróra vágott szalonnát kisütjük. Rátesszük az apróra vágott hagymát és aranysárgára pirítjuk. Lehúzva a tűzről...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük forró olajban kisütjük, tejföllel tálaljuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű