6 tojás
3 ek tejföl
5 dkg vaj
1 tk mustár
só
Tegyük fel a tojásokat főni. Ha megfőttek, hűtsük le őket langyosra, majd óvatosan szedjük le a héjukat. Mossuk meg őket, és válasszuk szét a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját törjük össze egy villa segítségével, és keverjük habosra a vajjal. Adjuk hozzá a tejfölt és a mustárt, majd ízlés szerint hintsük meg sóval. A tojásfehérjét aprítsuk fel kicsi darabokra, és a legvégén keverjük össze a tejfölös tojássárgájával.
Elkészítjük ízlés szerint a salátát. A zúzott fokhagymát, kevés sóval és olajjal összekeverjük. A pitát megpirítjuk (akár kenyérpirítóba, akár serpenyőben) és jól bekenjünk a fok...
Elkészítési idő: 15 percEz a mennyiség 4 db lángosra elég. Ha többet szeretne készíteni, akkor nyugodtan duplázza meg a hozzávalók mennyiségét. A túrót, 1 tojás sárgáját és a sütőport alaposan elkeverj...
Elkészítési idő:Két kilogramm túrót egy edénybe teszünk és felöntjük 1 liter tejjel, alaposan összekeverjük és felforraljuk. Miután felforrt, tésztaszűrőn leszűrjük. A savót nem kell kiöntenünk, m...
Elkészítési idő: