6 tojás
3 ek tejföl
5 dkg vaj
1 tk mustár
só
Tegyük fel a tojásokat főni. Ha megfőttek, hűtsük le őket langyosra, majd óvatosan szedjük le a héjukat. Mossuk meg őket, és válasszuk szét a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját törjük össze egy villa segítségével, és keverjük habosra a vajjal. Adjuk hozzá a tejfölt és a mustárt, majd ízlés szerint hintsük meg sóval. A tojásfehérjét aprítsuk fel kicsi darabokra, és a legvégén keverjük össze a tejfölös tojássárgájával.
A vizet odateszem foni,keves soval A puliszka lisztet atszitalom Amikor a viz forr,allando keveres mellett bele szorom a puliszka lisztet A tuzet kissebbre huzom,es hagyom foni....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes1. változat elkészítése: A száraz csicseriborsót már két nappal az elkészítés előtt áztassuk be friss, hideg vízben. Főzés előtt öntsük le róla az áztatóvizet és újra friss vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttattam az élesztőt 1 dl langyos tejben. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverem, átgyúrom és meg helyen lefedve kelesztem. Miután megkelt a tészta, gombócokat formázok...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz összetevőket összekavarjuk, majd tepsiben vagy muffinformában előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. A végeredmény egy habkönnyű desszert!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű