menu

Családireceptkönyv.hu

sült padlizsán sajttal és füstölt tarjával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 db padlizsán
15-20 dkg füstölt tarja
tömlős natúr krémsajt /esetleg 1 tubusos+1 kocka sajt/
1 púpos kiskanál tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
20-25 dkg sajt /nekem trappista volt, lehet nemesebb is pl. márványsajt/
2 db zöldpaprika /ha lehet színes/
2 db paradicsom

bors
zöldfűszerek-szárított is jó /kakukkfű, zsálya, rozmaring/
olaj

Elkészítés:


A padlizsánokat jól megmostam, majd kb. 1 ujjnyi karikákra szeleteltem és megsóztam. Nagyjából fél órát állni hagytam, addig összeállítottam a sajtkrémet. A tömlős sajtot és a kockasajtot összekevertem. A trappista sajtot lereszeltem /felét apró lyukon, felét a káposztareszelő lyukon/. A tarját nagyon apró kockára vágtam, hozzáadtam a sajtkrémhez, majd az aprított fokhagymát, a tejfölt, az apróbbra reszelt sajtot és a zöldfűszereket és a borsot is beletettem, majd elkevertem. A paprikát és a paradicsomot is karikákra szeleteltem.
A padlizsánokat lecsepegtetés után olajjal kikent tepsibe vagy sütőlapra /lehetőség szerint sütőpapírt tegyünk bele, akkor egy cseppet ezt kenjük meg olajjal/ egyenként lerakom a padlizsán karikákat. Mindegyik tetejére egy-egy halom sajtkrémet teszek, majd egy-egy karika paprika és paradicsom szelet kerül rá. A végén megszórom a durvábbra reszelt sajttal és alufóliával letakarva, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm, majd levéve a fóliát, újabb 20 perc alatt pirosra sütöm.
Rizzsel és salátával /savanyúsággal/ tálalom.

sült padlizsán sajttal és füstölt tarjával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Körözött
Körözött

A hagymát apróra felvágjuk vagy lereszeljük. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikával (akkor elég a paprika, ha a krém narancssárga színűvé válik), sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ementális burgonyafasírt – szuper főétel, egyszerű é
Ementális burgonyafasírt – szuper főétel, egyszerű é

A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, a lisztet, az olajat és a zsemlemorzsát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzabuci
Pizzabuci

A zsömle tetejét levágom, a belét kiszedem. A lukba ketchupot teszek és szétkenem. Erre jöhet egy réteg sajt, sonka, hagyma, bacon, kukorica, ki mit szeretne, csak töltse ki az üre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csőben sült zöldségek
Csőben sült zöldségek

A sárgarépát és a krumplit sós vízben félpuhára főzzük. Ezalatt a szalonnát és a hagymaféléket lepirítjuk, majd fűszerezzük. Az egész tojásokat kissé felverjük, belekeverjük a tejs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk