» Lángos:
» 50 dkg liszt
» 2,5 dkg élesztő
» 2,5 dl tej
» 1 dl kefír
» 2 dkg só
» 2 ek olaj
» cukor
» olaj a sütéshez
» Rukola pesztó:
» 2 marék rukola
» 1 marék dió
» 1 gerezd fokhagyma
» 3 ek olívaolaj
» 5 dkg parmezán
» só
» bors
» mini mozzarella
» koktélparadicsom
» Avokádós, paradicsomos salsa:
» 4 db paradicsom
» 1 fej lila hagyma
» 1 db lime
» 1 csokor koriander
» 1 db avokádó
» só
» Joghurtos retek:
» 2 doboz joghurt
» 1 csokor retek
» 1 gerezd fokhagyma
» só
» bors
A langyos tej felébe belemorzsoljuk a friss élesztőt, csipet cukrot és lisztet szórunk bele és hagyjuk felfutni.
Közben a lisztet elkeverjük a sóval, kefirrel, a maradék tejjel, két evőkanálnyi olajjal és az élesztős tejjel. Majd egy elektromos dagasztóval alaposan elkeverjük. Egy kiolajozott uzsonnázós zacskóba tesszük a tésztát, és hagyjuk, hogy egy éjszaka alatt szépen megkeljen a hűtőben.
Ha megkelt, lisztezett deszkán átdolgozzuk és 16 részre osztjuk, majd mini lángosokat formázunk. Bő, forró olajban kisütjük.
Rukola pesztó
A megmosott rukolát a dióval, fokhagymával, parmezánnal, csipet sóval és az olívaolajjal összeturmixoljuk.
Avokádós, paradicsomos salsa
A paradicsomokat és az avokádót felkockázzuk, a lila hagymát és a koriandert felaprítjuk, meglocsoljuk a lime levével. Sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük. Tabasco vagy chili szósszal ízesíthetjük.
Joghurtos retek
A fokhagymát belereszeljük a joghurtba, csipet sóval elkeverjük és beletesszük a vékony csíkokra szelt friss retket.
gombát folyóvízben mossuk meg, szeleteljük fel. A hagymát aprítsuk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjük bele a sót,és a fűszerp...
Elkészítési idő: 1A tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanalaz...
Elkészítési idő:Most lehet, hogy meg fogsz lepődni, de az elkészítése nem több 5 percnél, ez is csak a vajak felolvadásának az időtartama. Szóval vízgőz fölött olvaszd fel a shea és a kakaóvaja...
Elkészítési idő: