fél kiló maradék krumplipüré,
6 evőkanál liszt,
1 kiskanál sütőpor,
1 tojás,
20 deka sajt.
A maradék krumplipürét először kikeverem a liszttel, sütőporral. Az egész tojást enyhén felverem. Ezt is jól beledolgozom a krumplis masszába. Végül a lereszelt sajt is belekerül.
A sajtot lehet nagyobbra vagy kisebbre is reszelni, attól függően, hogy mennyire vagyok türelmes. Egy kicsit más lesz az állaga a végeredménynek. Én jobban szeretem, ha a sajtszálak látszanak, tehát nagyobbak.
Fűszerként kerülhet bele egy kis bors, szerecsendió is.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A masszából diónyi darabokat formázok. Ezt legjobb vizes kézzel, mert még így is elég ragacsosak és maszatosak leszünk a végére.
A golyóbisokat egymáshoz nem túl közel helyezzük egymáshoz, mert lelapulnak és megnőnek egy kicsit.
Kb. 20-25 perc sütésre van szükségük. A sajt kicsit megpirul, az alja picit ropogós lesz. A közepe pedig isteni puha marad.
Elkészítés: - A darált húst összekeverjük a tojással, ízesítjük és annyi morzsát adunk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk, majd hűtőbe tesszük. - Egy nagyobb serpenyőben...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, a szétnyomkodott füstölt kolbászt és hozzákeverjük tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. Ennél a pontnál lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magasfalú keverőedénybe rakd bele a tojást, a sót, a mustárt és a citromlevet, keverd fel és közben nagyon lassan adagold hozzá a folyékony kókuszolajat is. Figyelj rá, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű