1 kg sertés köröm
20 dkg füstölt oldalas
füstölt szalonnabőrke
½ kg savanyúkáposzta
2 fej közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 db paprika, 1 db paradicsom
pirosarany vagy paradicsompüré
só, bors, köménymag ízlés szerint
tejföl
A kuktában az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megpirítom, majd rádobom a felszeletelt paprikát, paradicsomot. Megszórom pirospaprikával, borssal, sóval ráteszem a sertéskörmöt, a füstölt oldalast, szalonnabőrkét, felöntöm vízzel és puhára főzöm, amikor a húsok megpuhultak hozzárakom a savanyú káposztát, megszórom köménymaggal és még egyszer lezárom a kuktát és az első jelzésig főzöm. (Én egy kis rizst is tettem bele, de nem muszáj)
Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk.Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korong...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpraktikák
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű